Ev’Hands, de organisator van Dauwpop, heeft vandaag het tijdschema van het festival online gezet. Ook de plattegrond staat online, waarbij de vernieuwde indeling van het terrein zichtbaar wordt.

Het programma begint zoals elk jaar vroeg. Op Jupiler Mainstage opent één van de headliners, Guus Meeuwis, om 11.30 uur. De Jägermeister Rock Arena begint een kwartier eerder met cultband Prong.
Gastheer Tony Terrific opent het Enge Bos om 11.30 uur met een fijne dj-set. Tegelijkertijd zullen de talentvolle dj’s van Marrow & Bone de bezoekers verwarmen met zomerse beats in het Passoa Beach House.

Dauwpop sluit loeihard af, want met Band of Skulls in de Jägermeister Rock Arena, Automatic Sam in de King King en Within Temptation op Jupiler Mainstage zullen de gitaren overheersen in de laatste uren.
Voor de betere ongein en feestplaten aan het eind van de dag wordt verwezen naar de Passoa Beach House, waar Feest DJ Ruud het strand zal omtoveren tot een foute kroeg.

Opvallende nieuwigheden in de plattegrond zijn de eerder genoemde King King en het ontbreken van de traditionele Dance Arena. De dance is dit jaar compleet terug te vinden in het Passoa Beach House.
Organisator en programmeur Frank Satink verklaart: “Het Passoa Beach House was vorig jaar een doorslaand succes. De hele dag was het er druk en werd er volop gedanst. Zo kwamen we op het idee om hier meer dance te programmeren. Echt een unieke plek voor dance. En met het verplaatsen van de Dance Arena kwam er plek vrij voor de King King, een houten kerk zoals je ze in het oude Louisiana ziet. Het was al jarenlang een wens van ons; een bijzondere tent waar toffe opkomende acts staan.
We hebben bij de King King ook een terras met podium weten te creëren, King King Terrace genaamd. Hier zal de hele dag akoestisch gespeeld worden, zodat bezoekers even lekker rustig kunnen genieten met een hapje en drankje in het bos.

Het Enge Bos wordt dit jaar vergezeld door Der Böse Wald. Aan de ene kant Nederlandse smartlappen en aan de andere kant Duitse schlagers.

Ook aan aankleding wordt veel aandacht besteed. Dauwpop is niet alleen muziek, maar ook sfeer, theater, verrassingen en kunst. De organisatie daagt de bezoeker dan ook uit om zoveel te ontdekken op het terrein.

Het tijdschema is te bekijken en te downloaden viawww.dauwpop.nl/programma. De plattegrond kan men zien op www.dauwpop.nl/podia.

Check: www.dauwpop.nl voor het laatste nieuws. Of kijk op www.facebook.com/dauwpophellendoorn. Dauwpop is ook te volgen op Twitter:www.twitter.com/dauwpop of #dauwpop.

PROGRAMMA DAUWPOP 2012 o.a.:
Guus Meeuwis
Within Temptation
Ilse DeLange
The Kyteman Orchestra
De Dijk
Band of Skulls
Moss
Greg Holden
Gers Pardoel
Are You A Lion
Jah6
Chef’Special
The Deaf
Bettie Serveert plays Palomine
Kraantje pappie
Stefany June
Automatic Sam
Rats On Rafts
Paceshifters
Case Mayfield
Bombay Show Pig
The Minutes
Sivert Hoyem (Madrugada)
Prong
Mr. Polska
Feest DJ Ruud
Gomes
Yellow Claw
Merdan Taplak

– And much much more –