Paaspop logoNa Carnaval is het nog slechts veertig dagen tot Paaspop. Om die komende vijf en halve week alvast wat draaglijker te maken komt de organisatie vandaag met flink wat nieuws. Zo staan vanaf nu de time tables (het nagenoeg complete programmaschema met alle acts per dag, tijdstip en podium) op de website. Tevens zijn er weer een aantal nieuwe acts aan het immer uitdijende programma toegevoegd en worden de nieuwe podia-namen onthuld. Ook Into The Tune (voorheen Next Best Band) heeft een nieuwe naam gekregen en biedt samen met Paaspop één nieuwe Nederlandse band de kans om op het festival te spelen. Paaspop vindt plaats van vrijdag 29 maart tot en met zondag 31 maart op De Molenheide in Schijndel (NB).

Nieuwe podia-namen
De nieuwe namen van de podia passen naadloos in de Las Vegas-sfeer die Paaspop uitstraalt dankzij drie dagen nonstop entertainment en -vooral ’s avonds- duizenden gekleurde lichtjes. Het hoofdpodium Main Stage gaat voortaan door het leven als Apollo; Masters Of Rock met zijn bredere programmering heet nu Phoenix; Extrema is hernoemd tot Stardust (hosted by XO Live) en voor de beste hip hop, dubstep en live electronic is Roxy the place to be (hosted by Boogiedown en OI!). Het stoere rockcafé Thunderbolt wordt wegens het grote succes van vorig jaar uitgebreid en ligt aan de nieuwe Thunderbolt alley, het louche steegje waar de bezoeker een gratis haarsnijbeurt kan scoren bij de Schorembarbier. De eveneens nieuwe bowlingbaan Club Lebowski, Bavaria Playground en Boomshakalak waren al eerder aangekondigd.

Nieuwe acts
De volgende acts zijn nu ook bevestigd: Gasmac Gilmore, Eins Zwei & The Parallel Cinema, DJ Abstract, Liptease and the Backstreet Crackbangers, DJ Y’Skid, De Coronas, Twenty Sicks Hardrock Tribute. Daarnaast heeft de Restolounge dit jaar enkele spraakmakende programmablokken met de Popquiz, Hardrock Karaoke en als primeur op Paaspop het NK Stagediven. Ook nieuw is Upload Cinema, die de beste video’s van het web naar het witte doek brengt. Het publiek stuurt de films in, een redactieteam selecteert de beste en stelt daar een programma van samen. Op de Paaspop-website staan alle acts per dag handig op een rijtje.

Into The Tune: win een optreden op Paaspop
Into The Tune (voorheen Next Best Band) gaat ook dit jaar weer samen met Paaspop op zoek naar een veelbelovende band die op zaterdag 30 maart in de Restolounge mag optreden. Eerder vielen bijvoorbeeld Dearworld en Navarone die eer ten deel, die inmiddels aan een flinke opmars bezig zijn en dit jaar op Paaspop staan. Bands (alle genres) kunnen zich voor 1 maart inschrijven op de nieuwe website van Into The Tune die zeer binnenkort online gaat. De winnaar wordt twee dagen voor Paaspop (27 maart) bekend gemaakt.

Editie 2012
Vorig jaar overtrof het festival opnieuw de voorgaande edities op alle fronten met 51.000 bezoekers in drie uitverkochte dagen; een groei van 10.000 méér bezoekers ten opzichte van 2011.

Paaspop, officiële opener van het Nederlandse festivalseizoen
Paaspop is de officiële opener van het Nederlandse festivalseizoen en is uitgegroeid tot een begrip in binnen- en buitenland. De ambities reiken hoog:  het evenement zal doorgaan op de ingeslagen weg.  Dat betekent voor dit jaar opnieuw een veelzijdigheid aan podia; prachtige decors; een ijzersterk programma met een unieke mix van cabaret, comedy, theater, entertainment en een gevarieerd muzikaal aanbod waarbij de diepgang van verschillende muziekgenres voorop staat.

Website & Social Media
Volg de website en social media (o.a. Facebook, Twitter, Youtube) voor alle gedetailleerde festivalinfo over o.a. podia, bands en overige nieuwtjes.