De seismologen zitten er al handenwrijvend klaar voor: de kleine aardschok die in het weekend van 11 en 12 december in het zuiden des lands verwacht wordt. Epicentrum van de schokgolf is het Klokgebouw op het Strijp S-terrein in Eindhoven, waar op zaterdag 11 december Speedfest wordt gehouden en de dag erna Persistence Tour. Inmiddels zijn de tijdschema’s van beide festivals bekend gemaakt en online gezet!

 ,,Ook dit jaar zijn er weer drie podia”, legt Peter Pan Speedrock-frontman Peter van Elderen uit. ,,We hebben ze opnieuw Demolition-, Wrecker- en Thrasher Stage gedoopt, dat dekt de lading aardig. Het programma was voorgaande jaren al niet misselijk maar deze vijfde editie is echt onovertroffen. Dat blijkt trouwens ook wel uit de voorverkoop van de tickets, die een stuk sneller loopt dan vorig jaar. Met name de combitickets zijn een gewild Sinterklaas-kado.”

 Zanger-gitarist Peter wijst ook nog op de speciale bandcontest voor de Peristence Tour: ,,Die is gaaf! Via de website van Persistence Tour kunnen bands ons laten weten waarom ze op zondagochtend iedereen wakker moeten schudden die Speedfest nog in de benen – en bloed – heeft”, lacht hij. ,,Die motivatie moet uiteraard vergezeld gaan van een linkje naar audio- en/of video-materiaal van de band. We kunnen er maar één kiezen, dus hoe overtuigender het wordt gebracht, hoe beter. Het hoeft ook geen ellenlang levensverhaal of zo te worden, gewoon een korte en krachtige uitleg volstaat.” Hier staat de contest online.

 Het programma voor beide dagen ziet er nu als volgt uit:

* Speedfest zaterdag 11 december:
Peter Pan Speedrock, Airbourne, Triggerfinger, Life Of Agony, The Exploited, The Nomads, Municipal Waste, The Devil’s Blood, The Sore Losers, Dumbell, Cenobites, Antiseen, V8Wankers, Batmobile, The Seatsniffers, .357 String Band, The 101’s, In Solitude, BugGirl en Rompeprop.

 * Persistence Tour zondag 12 december:
De zondag na Speedfest is het Klokgebouw de plaats voor de Persistence Tour, met tal van hardcore- en metalcorebands. Sick Of It All, Blood For Blood, Evergeen Terrace, Unearth en als klap op de vuurpijl D.R.I. waren al bekendgemaakt. Zij krijgen gezelschap van The Set Up, All For Nothing, Cataract, Cruel Hand, Casey Jones, Crushing Caspars, Donnybrook!, Final Prayer, My City Burning, Strength Approach, Vera Cruz en AYS.

 Ticket-prijzen zijn als volgt:
* Speedfest      € 35,-  (dagkassa € 40,-)
* Persistence    € 27,50 (dagkassa € 32,50)
* Combi:          € 45      (dagkassa € 50)

In 2006 vond de eerste editie van Speedfest plaats. In een kleine vijf jaar tijd is het festival voor liefhebbers van rock & roll, garage, punk, metal, psychobilly, hardcore, outlaw country en verwante stijlen uitgegroeid tot een internationaal begrip dat rond de 5000 bezoekers trekt. Het grootste deel komt uit eigen land, maar ook fans van harde muziek uit onder meer België, Frankrijk, Duitsland en Groot-Brittannië reizen jaarlijks in steeds grotere aantallen af naar Eindhoven Rockcity.

Meer informatie?: www.speedfest.nl en/of www.persistencetour.nl.