In de aanloop naar het festival vragen we muzikanten die eerder op Appelpop  speelden en andere bekende Nederlanders naar hun tips uit het programma van Appelpop 2011. In de eerste aflevering drummer Bram van den Berg, bekend van Krezip, Guild of Stags en VanVelzen. Wat moeten we volgens hem in ieder geval niet missen?

Wie ben je en wat is je ervaring met Appelpop?
Als drummer heb ik al een aantal keren op Appelpop mogen staan. Mijn Appelpop ontgroening was in 2005 toen ik daar met Krezip speelde. Vervolgens speelden we er ook in 2006 en 2008.In 2009 speelde ik er met VanVelzen en vorig jaar met mijn nieuwe band Guild of Stags.
Appelpop is zo’n festival waar je als muzikant lang naar uit kan kijken. Dit heeft natuurlijk te maken met het feit dat het groot is en al lang bestaat, maar persoonlijk is het vooral omdat ik vroeger Appelpop op de teletekst-speellijstjes van mijn favoriete bands zag staan en er alleen maar van kon dromen dat ik daar ook ooit zou staan. Missie geslaagd!

Welke 3 bands ga jij bekijken als je naar Appelpop 2011 gaat en waarom?
Sowieso naar De Staat! Die zullen ongetwijfeld de mensen uit Tiel en omstreken weer een goed pak billenkoek gaan geven.
Heel graag wil ik The Kik zien. Ooit zat ik met the Kik’s bassist Marcel Groenewegen in het bandje One in a Million. Zij spelen spelen zaterdagavond op het McBlossom Podium waar ik vorig jaar met Guild of Stags speelde. De sfeer bij dat podium is als in een klein Amphitheater en ik weet zeker dat The Kik daar een goede sixties-party gaat bouwen. En natuurlijk ga ik bij Jacqueline kijken,en velen met mij denk ik!

Wat kunnen we de komende tijd van jou verwachten?
Op dit moment wordt de plaat van Guild of Stags gemixt. Het wordt een plaat waar ik echt ontzettend trots op ben, altijd al zo’n plaat willen maken! Deze komt eind
november uit.
Dit najaar touren we met Within Temptation en doen we een eigen tourtje langs een aantal toffe zaaltjes. Volgend jaar willen we weer de festivalweides in.

Appelpop vind dat jaar plaats op 9 en 10 september in Tiel aan de Waalkade