De Antwerpse rockband Triggerfinger zal de soundtrack schrijven voor het Vlaamse speelfilmdebuut OFFLINE van regisseur Peter Monsaert.

OFFLINE vertelt het verhaal van Rudy Vandekerckhove, een werkloze wasmachinehersteller van 47, die na een periode van tegenslag vruchteloos de draad weer probeert op te pakken.
Hij zoekt aansluiting bij wat hij losliet in het verleden maar wordt daarbij allerminst met open armen ontvangen.
De demonen van vroeger lijken opnieuw de overhand te zullen krijgen, tot een anonieme ontmoeting op internet zijn leven een andere richting uitstuurt.

OFFLINE belooft een aangrijpende, schrijnende, maar ook warme en hoopvolle film te worden die zich afspeelt binnen een interculturele arena en met een universeel thema.

De hoofdpersonages worden vertolkt door Wim Willaert (’22 mei’, ‘Ex-drummer’, maar ook muzikant bij De Dolfijntjes en The Flat Earth Society) en Anemone Valcke (‘Aanrijding in Moscou’ & ‘Adem’).
De opnames van OFFLINE gaan eind september van start.
OFFLINE is een productie van Lunanime – Annemie Degryse (het productiebedrijf binnen de Lumièregroep) en Victoria Deluxe, met steun van het Vlaams Audiovisueel Fonds.
De film wordt in september 2012 in de bioscoop verwacht.

Het gaat inmiddels erg goed met Triggerfinger. Het driekoppige monster, geboren uit het beste wat de rockgeschiedenis te bieden heeft speelt vandaag een ‘dakconcert’ op het MAS in Antwerpen. Ruben Block, Mario Goossens en Monsieur Paul staan samen garant voor onvervalste rock van het hoogste niveau. Bij momenten ontieglijk hard, maar onverminderd melodieus, een strakke ritmesectie nu eens versterkt en dan weer getemperd door de veelzijdige vocals en gitaren.
Het trio staat ook dit jaar op de mooiste zomerfestivals van Europa, van Rock Werchter tot High Voltage Festival in Londen, Main Square Arras in Noord-Frankrijk en Sziget festival in Budapest.
Hun laatste album ‘All This Dancin’ Around’ werd meteen goud in eigen land, en werd in de loop van de lente ook in andere Europese landen uitgebracht.

Volgende week trekt het gezelschap naar Londen om er alvast hun eerste single ‘All This Dancin’ Around’ aan het Britse publiek voor te stellen. Daarna gaan de heren door naar Parijs.