Het Canadese Sons of Otis stond begin jaren 90 samen met Monster Magnet, Kyuss en Fu Manchu in de frontlinie van de stonerrock-beweging en heeft met SpaceJumboFudge en Templeball twee heuse classic-albums op haar naam staan.

Na jaren van afwezigheid, hun laatste Europese tour dateerde alweer van 2000, schitterde de band op Roadburn 2010 alwaar ze o.a. Templeball in z’n geheel speelden. Die opfris tour heeft de band kennelijk goed gedaan want W2 mag ze nu verwelkomen. Als je ‘doorsnee’ stonerrock lichte kost vindt, reken dan Sons of Otis tot kampioenen in de categorie Zwaargewichten.

Beehover is een duo dat jazz met doom combineert. Intelligent, spraakmakend en vooral intrigerend. De albums The Sun Behind The Dustbin en opvolger Heavy Zooo ontvingen louter positieve recensies en hebben de rauwe progressieve stoner waaraan het Queens Of The Stone Age eigenlijk al 2 platen ontbreekt.
Op de Tilburgse festivals Incubate (2007) en Roadburn (2008) behoorde Beehoover tot de uitschieters. Ook W2 is al 2x overdonderd door pure beehooverism. Hoe dichter op de band hoe beter.

Het trio van The Machine heeft de geest van de groten uit de jaren ’60 en ’70: heavy rock die gekenmerkt wordt door stevig riffwerk en veel gitaarsolo’s. Zelf gebruiken de mannen de term heavy psych blues. Op het stonerlabel Elektrohasch is The Machine’s plaat nummer Drie net verschenen.

In de Haagse band Lucid herkennen we 2 van de 3 leden van Incense! Lucid gaat richitng een vette mix van Motorpsycho en Stooges.

Tank86 brengt een fantastische instrumentale mix van metal en stoner met een dikke en stroperige sludgerand. Eind november schoot de band uit Breda op het W2 podium al flink uit haar slof toen zij openden voor Karma to Burn.

Wanneer: zondag 13 maart 2011
Waar; W2 Den Bosch
Aanvang: 14:30 uur
Deuren open: 14:00 uur