London Calling begint het jaar goed met twee frisse, nieuwe bands die aan het affiche van april zijn toegevoegd: Slaves en As Elephants Are, twee Britse acts die in het eigen land al worden genoemd als dé talenten van dit jaar. London Calling vindt plaats op vrijdag 24 en zaterdag 25 april in Paradiso.

Slaves is een duo uit Kent dat garant staat  voor opwindende garagebluespunkrock. Isaac Holman speelt op twee trommels en zingt, Laurie Vincent speelt gitaar en samen zorgen voor ze hele hippe herrie. Ze staan in de gezaghebbende BBC Sound of 2015 lijst en dat hebben ze helemaal zelf gedaan door heel veel te spelen en een indrukwekkende live-reputatie op te bouwen. Hard en meedogenloos. Er is ook de single ‘Hey’ en die kun je gratis downloaden.

https://www.youtube.com/watch?v=nwrPs_wKnOM

Catchy indie, frisse refreinen en scherpe gitaarpartijen. Oftewel: As Elephants Are. Een Britse band die je zou kunnen vergelijke met bands als Bombay Bicycle Club en The Maccabees in hun vroege jaren. En net als deze twee voorbeelden kan As Elephants Are nog wel eens heel groot gaan worden. Luister maar eens naar hun meest recente single ‘Crown’ en je begrijpt waarom.

https://www.youtube.com/watch?v=3WepNi078e0

 

Meer namen worden spoedig bekend gemaakt. Houdt de website www.londoncalling.nl in de gaten.

– – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – –
London Calling: The Districts, Hannah Lou Clark, As Elephants Are, Slaves e.a.
Vrijdag 24 & zaterdag 25 april
Locatie: Paradiso, Grote Zaal & Kleine Zaal
Passepartouts: €35 excl. lidm.
Vanaf zaterdag 6 december in de voorverkoop via: www.paradiso.nl