U-Boat is een quartet met Belgische wortels. Ze brengen een mix van psychedelische rock in de geest van eind zestiger, begin zeventiger jaren, donkere new wave en postpunk klanken uit de jaren ‘80. U-Boat staat voor complexere muziek (‘Post Wave’) waarbij o.a. de opbouw en instrumentale verhaalvertelling een belangrijke rol spelen. Een organische aanpak die live alle kanten uit kan.
U-Boat is een live band met ervaring. Zo stonden ze oa al op podia als marktrock en de Gentse feesten.Daarnaast schreven ze de soundtrack voor de kortfilm ‘KNAL’ met Carry Goossens. Hun eerste plaat werd eind 2011 uitgebracht en er wordt gewerkt aan een tweede.

De liedjes van singer/songwriter Maxim Maas zijn een fundamenteel component binnen de muziek van Killer Honey. Zijn pakkende teksten en zanglijnen worden kracht bij gezet door het dynamische collectief dat Killer Honey is. Melodieuze baslijnen van bassist Cliff Koolman en energieke beats van drummer Fred Sauvage leggen een vrije en assertieve basis neer. Met Bas van Rijsewijk op synths & samples, beweegt het kwartet zich buiten de traditionele rockbandsetting om zodoende de eigenzinnige songs van dito geluid te voorzien.

Wanneer: vrijdag 22 februari
Waar: Rambler Eindhoven
Aanvang: 21:30 uur
Deuren open: 19:00 uur