Het programma van de Johnny Cash Memorial Show in Eindhoven is uitgebreid met twee acts. De Nederlandse all female bluegrass band Dolly I Beg Your Pardon zal gedurende de show van hoofdact en initiatiefnemers Def Americans in een aantal nummers zangeres Kim Wolterink begeleiden. Het Schotse Union Avenue verzorgt de after party met bekende liedjes van verschillende artiesten, uitgevoerd in de stijl en sound van Johnny Cash.  De Johnny Cash Memorial Show is een eerbetoon aan de in 2003 overleden Amerikaanse country-artiest en vindt plaats op 13 september in het Klokgebouw in Eindhoven. Tickets zijn reeds verkrijgbaar, voor € 20,- per stuk.

Union Avenue wil de vintage sound van Johnny Cash levend houden, echter niet met nummers van Johnny Cash. De Schotten spelen werk van andere artiesten, maar uitgevoerd met het herkenbare geluid van Johnny Cash uit zijn beginperiode, toen eerste gitarist Luther Perkins (1928-1968) nog onderdeel uitmaakte van zijn band.
Elco Weitering en Willem Winkelmolen, respectievelijk zanger en gitarist van de Def Americans en organisatoren van de Johnny Cash Memorial Show, zagen de band ooit live en waren direct verkocht. Weitering: “Willem en ik waren op het Sjock Festival in België zo’n twee jaar geleden, bezig onze laatste drankmuntjes op te maken, toen we ineens de bekende begintonen van Big River hoorden. Daarna volgden de vernuftig omgebouwde klassiekers. Toen wisten we het zeker: deze band moeten we een keer naar onze Memorial Show halen!”
Union Avenue speelt nummers van artiesten uit uiteenlopende genres, van Motörhead tot Lee Hazlewood, die consequent worden voorzien van de sound van Cash uit de jaren vijftig en zestig.

De drie vrouwen van Dolly I Beg Your Pardon delen een grote liefde voor Amerikaanse akoestische muziek als bluegrass en country. Met gitaar, mandoline en contrabas zingen ze meerstemmig liedjes van anderen, afgewisseld met eigen nummers. Tijdens de Johnny Cash Memorial Show maken ze als the Carter Sisters onderdeel uit van het optreden van de Def Americans. Hierin zullen ze samen met Kim Wolterink, de June Carter van laatstgenoemd gezelschap, een aantal liedjes spelen.

Met de toevoeging van Dolly I Beg Your Pardon en Union Avenue aan het programma is het affiche nog niet compleet. Volgende maand wordt nog een laatste act bekend gemaakt.

Jaarlijks wordt omstreeks 12 september, de sterfdag van Johnny Cash, door de Def Americans de grootste countryzanger aller tijden geëerd met een Memorial Show. Na vijf eerdere en zonder uitzondering uitverkochte edities van de Johnny Cash Memorial Show in Dynamo en de grote zaal van de Effenaar vindt de jaarlijkse show dit jaar voor het eerst plaats in het Klokgebouw, op vrijdag 13 september. Tickets voor deze avond zijn verkrijgbaar voor € 20,-,  via de website en facebook van de band en bij alle Primera winkels.

www.defamericans.nl
www.facebook.com/defamericansjohnnycashtribute
www.primera.nl

Over Def Americans
Def Americans is een van de meest geboekte bands van Nederland. Geen enkele andere act weet de karakteristieke sound van Johnny Cash zo authentiek neer te zetten als deze Eindhovenaren. Inmiddels kunnen de heren en dame van Def Americans terugblikken op een lange reeks succesvolle shows in het club- en festivalcircuit door heel het land en behoort ook een meer dan geslaagde theatertour inmiddels tot het cv. www.defamericans.nl