Niet alleen topacts, maar ook aankomend talent te zien op Hellendoorns festival.

Natuurlijk zijn alle toppers, zoals The Cult, Go Back To The Zoo, Racoon en Triggerfinger, must sees, maar er is nog veel meer te genieten.

De dag begint al vroeg (11.15 uur) met de punk/rock/funk van Royal Republic. Deze Zweden zullen de dag lekker openen met zeer aanstekelijke, dansbare muziek. Zorg dus dat je op tijd bij Surprise Stage bent!

Als je het wat rustiger aan wil doen, dan raden wij Krystl aan. Zij trapt af op Jupiler Mainstage om 11.45 uur. Ze toert samen met Marco Borsato en dat zegt wat ons betreft al genoeg. Het is dus al vroeg genieten op Dauwpop!

Als je van roots en Americana houdt, dan moet je Tommy Ebben & the Small Town Villains gaan bekijken. Tommy timmert hard aan de weg met optredens op de Zwarte Cross, De Wereld Draait Door en nu ook Dauwpop. Debuutplaat Dreamless Slumbers werd zelfs bestempeld als één van de beste platen van 2010.

Een heel ander soort muziek is de hiphop/dubstep crossover van Boef & de Gelogeerde Aap. Hiphop uit het zuiden van het land blijkt zo slecht nog niet. Dikke beats en scherpe teksen!

Uit Engeland komt nieuw talent The Joy Formidable over. Ze scoorden al enkele underground hitjes en staan op punt van doorbreken naar het grote publiek. Ga dus maar eens kijken!

DeWolff gaat jullie meenemen op een trip terug naar de gloriedagen van de psychedelische hardrock. Deze jongen honden spelen alsof ze kinderen zijn van Led Zeppelin en Deep Purple.

Aan het eind van de dag is het goed feesten bij Kees van Hondt. Deze legendarische afsluiter van o.a. Lowlands weet hoe je de keet op de kop moet zetten. Neem allemaal je opblaasdieren/-bedjes/-banden mee en ga helemaal los in het Enge Bos!

Aangezien het donderdag de hele dag dik 20° Celsius wordt, komt de Passoa Beach House helemaal goed uit. De hele dag lekker met je voeten in het zand en dansen op de fijne zomerse danceplaten van De Kaasverzamelaars. Zandvoort eat your heart out!

Wil je deze mensen donderdag via Twitter tippen over toffe optredens of heb je wat anders te melden? Gebruik dan #dauwpop. Je tweet zal dan te zien zijn op de grote LED schermen bij Jupiler Mainstage.

Meer info en het laatste nieuws zijn te vinden op de website van Dauwpop, viawww.dauwpop.nl.

PROGRAMMA DAUWPOP 2011 o.a.:
The Cult
Blood Red Shoes
Triggerfinger
Jacqueline Govaert
Dazzled Kid
Tim Knol
Royal Republic
Kees van Hondt
Go Back To The Zoo
Baskerville
Nobody Beats The Drum
Boef en de Gelogeerde Aap
Kraak & Smaak
De Jeugd Van Tegenwoordig
Racoon
A Silent Express
Tommy Ebben & The Small Town Villains
The Joy Formidable
The Baseballs
Dotan
Krystl
The Levellers
Giel
Jah-6
Plork & de Aannemers
AC/Dixi
Memphis Maniacs
Seven League Beats

Vrijdag 3 juni 2011:
Status Quo
Physical Graffiti
Julian Sas
Fortunate Sons
www.statusquo-hellendoorn.nl
Check www.dauwpop.nl voor het laatste nieuws.