Spierdijk – Met het On(w)ijs festival op 1 en 2 juni in het vooruitzicht, staat de 19e editie in het teken van vernieuwing. Zo is er begin dit jaar een groep jongeren uit de regio Spierdijk opgestaan die zich aan de organisatie van het On(w)ijs festival heeft toegevoegd. Samen met deze jongeren gaat de organisatie voor een vernieuwd festival op de ijsbaan van Spierdijk. Verwacht vernieuwing in onder andere de programmering en opzet van het festival.

Roots
Het festival blijft in zijn line-up duidelijk bij zijn roots, met de al eerder aangekondigde bands als The Dirty Denims, Snaggletoöth en Howling Hurricanes worden de liefhebbers van onder andere rock, ska, indie en folk op hun wenken bediend.

Doorgebroken
“Zoals de line-up laat zien zit de verandering hem niet in de muziekstijl; we vinden het belangrijk dat de diversiteit in spannende bandjes blijft bestaan”, aldus Danny Korporaal, één van de zes nieuwe gezichten van het On(w)ijs festival. “Wel is de opzet van de podia anders dan voorheen. In de afgelopen jaren had het festival een IJsbrekerpodium, deze is nu letterlijk ‘doorgebroken’ naar een volwaardig tweede podium. Hierdoor kunnen we ook op het buitenpodium de grotere bands programmeren. Dit biedt veel meer mogelijkheden dan voorheen.”

Camping
Naast de line-up en twee volwaardige podia heeft On(w)ijs nog iets extra’s te bieden. Namelijk de mogelijkheid om je tentje op het On(w)ijsterrein op te slaan. Dé uitgelezen kans voor bezoekers die van ver komen. Er is zelfs al door een band toegezegd dat zij gaan overnachten op de camping.

Nieuwe namen
Naast de al eerdere genoemde namen heeft de organisatie nieuwe namen bekend gemaakt:

Liptease & The Backstreet Crackbangers maken naast de populaire lokale rockband van vroeger, Howling Hurricanes, de avond van zaterdag 1 juni vol.

Drive Like Maria, 3FM serious talent Mozes and the Firstborn, ska band The Shakedown 8, Spoon Lifts Moon, The Muff, Dr. Joe en The Treets maken de line-up voor zondag 2 juni compleet.

Een kaartje voor de zaterdagavond kost €5,- voor zondag €10,-. Voor een overnachting en een geheel verzorgd ontbijt betaal je €25,-

Voor meer informatie over de camping, het On(w)ijsfestival en voor de volledige line-up, kijk op onwijsfestival.nl.