Okee, het blokkenschema stond al online, klopt. Maar dit is nieuw: vanaf nu kun je ook je eigen route uitstippelen, en dat vervolgens delen met al je vrienden. Hip man.

Op kun je het blokkenschema vinden. Klik, dubbelklik, login en share!

Benieuwd hoe zo’n timetable eruit ziet als je het eenmaal deelt? Maarten van Hooft, al sinds jaar en dag popquizmaster en plaatjesdraaier, hebben we gevraagd zo’n schema in elkaar te knutselen. Deze is hierrrrr te vinden! Welke acts moet je zeker bekijken? Het neusje van de zalm op Paaspop volgens Maarten:

De eerste, nieuwe festivaldag beginnen we met Moss. Hun 2e plaat Never Be Scared/Don’t Be A Hero was één van mijn favoriete platen begin 2010 en live is het een lekkere binnenkomer. Daarna door naar Otto Orgel. Omdat het kan. Altijd lachen en ik ben benieuwd wat Otto er dit keer van bakt. Vervolgens door naar The Def Americans. Deze Johnny Cash coverband begon ooit op Paaspop en verkoopt nu de grote zaal van De Effenaar uit! Succes verzekerd en niks mis met een countrydeuntje. De eerste avond sluit ik af met Anouk. Na die lingeriefoto in het pashokje ben ik erg benieuwd naar de verrichtingen van deze Haagse diva. Bovendien klinkt die laatste single wel erg goed!

De zaterdag moet ik aan de slag met de popquiz in de Restolounge. De snelste manier voor bezoekers om een kaartje voor volgend jaar te verdienen. Als er niet teveel voorbereiding is, hoop ik nog een stukje Vanderbuyst mee te nemen. Ouderwetse spandex heavy metal. Niet alleen camp, maar muzikaal retestrak! Na de popquiz even kijken bij de Jeugd Van Tegenwoordig. Omdat het zo lekker swingt. Tussendoor hopelijk een beetje chillen in het zonnetje en dan door naar Tim Knol die met nieuw materiaal komt. Althans, zo las ik op zijn twitter. Na Vanderbuyst blijf ik een beetje in mijn hardrockperiode en ga ik eens lekker los bij Rattlesnake Shake. Een coverband die al zolang bestaat, kan niet verkeerd zijn. Met mijn backstagebandje (ja, een popquiz presenteren heeft z’n voordelen) schiet ik dan snel even naar binnen bij Blaas Of Glory om vervolgens terug te keren in de Restolounge bij Jah6. Reggaesmartlappen! Dat moet je gezien hebben. De laatste band die ik zaterdag bekijk is de huisband. Peter Pan Speedrock is een zekerheid op Paaspop, ook voor mij als bezoeker. Uiteindelijk ga ik helemaal los bij Kees van Hondt. Feest met een hoofdletter F. En aangezien hij dit jaar Lowlands overslaat, ga ik er op Paaspop zeker bij zijn!

De zondagochtend begin ik maar weer eens met een popquiz. Je mag komen! En omdat ik later die dag bij Loco Royale een uur lang dezelfde plaat ga draaien (Can’t Take My Eyes Off You) doe ik het zondagmiddag rustig aan. Althans, dat is tot de Hillbilly Moon Explosion losbarst. De theatertent wil ik ook vandaag niet vergeten dus ga ik even lachen bij Puur Gelul en Boom Chicago. Na mijn uurtje plaatjes draaien moet ik even naar de Earring. Kijken naar bassist Rinus Gerritsen, de held! Als verzamelaar van covers moet ik natuurlijk even kijken bij Liptease & The Backstreet Crackbangers. Ik ben zeer benieuwd naar hun retroversies van Kelis en Korn. Omdat ik ook van verrassingen houd, ga ik ook kijken bij de Mashup Ville. Simon Iddol ken ik via de internets en ik heb verrekte vaak geluisterd naar zijn mash-ups. Dus nu maar eens kijken hoe dat ‘live’ eraan toe gaat. Uiteraard is deze hele timetable onder ontzettend voorbehoud. Ik hoef maar een paar leuke mensen tegen te komen, of ik beland heel ergens anders. Ik hou me er niet zo aan vast, maar een spieklijstje als deze is wel zo handig.