vestrockTijdens VESTROCK 2015 vinden er in de Hulster St. Willebrordusbasiliek in de middaguren unieke intieme sessies plaats, passend in de serene omgeving. Een aantal van de acts die op VESTROCK spelen worden uitgenodigd om een korte akoestische set te doen voor The Muzine Sessions, opgezet in samenwerking met het Nederlandse muziekplatform Muzine.nl.
Op vrijdag zal twintig minuten voor aanvang van die sessies de Zonnetrein maximaal 36 mensen vanaf het festivalterrein naar de basiliek vervoeren, die getuige mogen zijn van deze unieke optredens. Op zaterdag rijdt de trein niet, maar de Basiliek is gelukkig nog geen 400 meter van het festivalterrein verwijderd. 
Inmiddels kunnen we ook het complete programma presenteren van De Basiliek, powered by Muzine.nl:

VRIJDAG 5 JUNI

  • 15.30: BLACK HORSE SOCIETY (Rotterdamse gitaarband met invloeden als The Boxer Rebellion en The Verve)
  • 16.30: RAGLANS Energieke liveband uit Ierland. Inventieve indiepop met wortels in de Britpop.
  • 17.30: DRIVE LIKE MARIA Nederlands/Belgische Stonerrock, stond in het voorprogramma van AC/DC, Motorhead en ZZ Top en voor de derde keer op VESTROCK.

ZATERDAG 6 JUNI

  • 13.00: THERAPY? Deze Noord-Ieren staan al 25 jaar garant voor het betere beukwerk. Met hits als Nowhere en Diane behoeft dit sympathieke trio nauwelijks nog introductie.
  • 14.00: FATHERSON Het Schotse Fatherson is een van de hardst werkende bands aan de overkant van de Noordzee. Hun magistrale album I Am An Island verscheen vorig jaar al, en in 2015 richt het trio de pijlen op het veroveren van de rest van de wereld.
  • 15:00: ECHOTAPE Lekkere Britse sleazy rock ‘n’ roll zonder het ‘ĺiedje’ uit het oog te verliezen. En in de Basiliek vertaalt dat zich naar heerlijk akoestische popsongs.
  • 16.00: HELSINKI De Vlaamse eigenwijze versie van Queens Of The Stone Age, met (ex-)leden van K’s Choice, Thou, Arno en Diablo Blvd.

ZONDAG 7 JUNI

  • 12.30: DOUWE BOB Zijn album Pass It On verscheen half mei, en en passant scoorde hij samen met Anouk nog de megahit Hold Me.
Tussen de sessies door worden bovendien beklimmingen van de 70 meter hoge toren van de Basiliek verzorgd (duur 40 minuten), waarvoor je je ter plaatse kunt inschrijven. Bovendien wacht de bezoekers van de sessies in de Basiliek na afloop van de optredens ook nog eens een Duvelse verrassing. De sessies in de Basiliek worden bovendien gefilmd als The Muzine Sessions en zijn later te zien op Muzine.nl.

Met de Basilieksessies wil VESTROCK de middeleeuwse binnenstad van de vestingstad Hulst betrekken bij het festival, en om die reden zijn de sessies gratis en vrij toegankelijk. Bezoekers met een VESTROCK bandje krijgen echter wel voorrang bij het bezoeken van de sessies. Om het intieme karakter van de sessies in de Basiliek te kunnen behouden wordt slechts een maximum aantal bezoekers toegelaten, dus wees op tijd wanneer je je favoriete act wilt zien!

VESTROCK
VESTROCK is niet alleen het gezelligste boutique festival van de lage landen maar het ligt ook op een prachtig eiland midden in de vestingstad Hulst. De middeleeuwse stad Hulst ligt slechts op steenworp afstand van Bergen op Zoom en Sint-Niklaas. VESTROCK is voor echte genieters, met lekker eten, mooie speciaal bieren, goede voorzieningen, geweldige muziek, theater, toffe lezingen met markante sprekers, een festivaldag speciaal voor kinderen (VESTROCK JUNIOR) en een camping (voor slechts € 10) op loopafstand van het festivalterrein. Beleef het mee!
VESTROCK zal, net als in eerdere jaren, intiem en kleinschalig zijn, dus het aantal beschikbare kaarten is beperkt. De prijs in de voorverkoop bedraagt voor VESTROCK € 30 voor vrijdag en € 35 voor zaterdag, en voor VESTROCK JUNIOR € 17,50. Combitickets zijn verkrijgbaar voor vrijdag en zaterdag voor € 50. Kaartverkoop via www.vestrock.nl.
De trailer voor VESTROCK 2015 is hier te zien!