Vienna, de Brugse poppunk band rond zangeres Gayle Van Hollebeke won vrijdag een “Best Song” award op de Exposure Music Awards. Deze award, uitgereikt voor het nummer “Life In Progress” van op hun debuut EP “Arrows”. Na een spannende finale waar de “Best Rock” en “Best Live” awards nipt aan Vienna voorbij gingen, werd de band dan toch beloond door de vakjury. Dankzij deze award krijgt de band de kans om binnenkort 2 concerten in London te spelen voor een kritisch publiek, op kosten van de organisatie. “Ik was zo zenuwachtig dat ik de uitreiking gemist heb” vertelt Gayle, “ik was in de kleedkamers en plots hoorde ik het publiek roepen om VIENNA en toen besefte ik dat we gewonnen hadden.” Sven Herssens, gitarist vult aan: “Dit is echt mooi dat we zo de kans krijgen om in London onze muziek voor te stellen. Het toont dat ook een professionele jury in onze muziek gelooft.”.

Na een bliksemstart in 2010 gaat het Vienna voor de wind. De band pakte in 2010 uit met EP “Arrows” die overal goed ontvangen werd en speelde tal van shows in Vlaanderen. Met de bekroonde song “Life In Progress” stond de band 14 weken lang in de hitlijst “Dirty 30” van internetradio Villa Bota. 7 weken daarvan stond de band zelfs op nummer 1. Recenter releasede de band een cover van Justin Bieber’s “Eenie Meenie”, eerst online via youtube, maar werd al snel opgepikt werd door TMF en JIMtv. Ook het contact met het label Sonic Angel, wat het principe van fanfunding toepast verloopt zeer goed. In minder dan een maand tijd wist Vienna fans en nieuwe fans te overtuigen om in hen te investeren, goed voor een totaalbedrag van 22 500 euro.

Exposure Music Awards is een nieuw concept waarbij bands zonder contract podiumkansen krijgen en de mogelijkheid om zich te laten opmerken in de muziekwereld in binnen- en buitenland. Na successen in de UK en de US kan nu ook België kennis maken met de nieuwe beproefde formule van band-exposure. De winnaars van de genre awards krijgen een dag gratis studiotijd aangeboden. De winnaars van “Best Song” en “Best live” krijgen daarbovenop een volledig georganiseerde en gefinancierde trip naar London waar ze tijdens 2 optredens in Londonse music bars het beste van zichzelf kunnen tonen voor het Londonse publiek.

Elke band kon zich gratis inschrijven, waarbij uit elk genre 3 bands genomineerd werden door een internationale jury met Jeroen Swinnen, Sam Sisk, Frederick Tubiermont, Dean Hill (UK) en Martin Brown (UK).

SonicAngel is in 2009 opgericht door Bart Becks – ervaren digital media leader en voormalig CEO van Belgacom Skynet – en Maurice Engelen, de frontman van Lords of Acid en Praga Khan, en oprichter van het legendarische label Antler Subway. SonicAngel stelt de artiest en de fans opnieuw centraal door gebruik te maken van nieuwe technologieën. Daarnaast wil SonicAngel voor elke artiest de mix tussen muziek en technologie optimaliseren en individualiseren en een snelle internationale groei verwezenlijken. Het nieuwe label heeft zijn hoofdkantoren in België en Santa Monica en is momenteel bezig met het uitrollen van zijn platform en diensten op internationaal niveau.