unnamed (2)De laatste twee bands voor metalfestival Into The Grave 2016 zijn bekend: de Canadese metalband Voivod en Amerikaanse metalcoreformatie Unearth zullen op het Leeuwarder metalfestival optreden. Ook de dagindeling voor het festival is gepubliceerd. Hiermee is de line-up voor het festival compleet.

De Canadese progressive thrash metal band Voivod ontstaat in 1981. Door de jaren heen schuwden ze het experiment niet en dat leverde hen een welhaast legendarische status op onder tijd- en soortgenoten. Dit betekent overigens niet dat er niet gebeukt wordt, want de heren zijn ook gewoon fan van Motörhead en Venom. Dat de muziek van Voivod een klasse apart betreft, kan niemand ontkennen. Weer een legende in Leeuwarden!

De Amerikaanse metalcoreformatie Unearth begint onder de naam Point 04 in 1998. Deze band uit Massachusetts groeide in de afgelopen jaren uit tot een gevestigde naam in het genre onder de noemer ‘New American Metal’. Zoals deze titel al doet vermoeden speelt het viertal moddervette metal met krachtige, moderne invloeden die ervoor zorgen dat er binnen no-time moshpits ontstaan.

Programmeur Paul van Berlo is erg tevreden over de laatste twee toevoegingen en de totale line-up: “Na de uitverkochte editie van vorig jaar staat er dit jaar een ijzersterke line up met een grote diversiteit in bands en stijlen. Er spelen grote namen als Kreator, Carcass, Airbourne en natuurlijk Slayer, maar ook aanstormend talent zoals Vektor en Evil Invaders krijgt een kans om voor een groot publiek te spelen.”

Into The Grave vindt dit jaar voor het eerst op twee dagen plaats. Op vrijdag 12 augustus spelen Slayer, Airbourne, Amaranthe, Scar Symmetry, Vektor en Gruesome. Een ticket voor enkel de vrijdag kost Tickets: 35 euro in de voorverkoop (excl. servicekosten). De volgende bands spelen op zaterdag 13 augustus: Kreator, Carcass, Exodus, Alestorm, Voivod, The Black Dahlia Murder, Unearth, Tribulation en Evil Invaders. Een ticket voor de zaterdag kost 15 euro in de voorverkoop (excl. servicekosten).

Het is ook mogelijk om een combi-ticket te kopen voor Into the Grave. Een combi-ticket kost  45 euro in de voorverkoop (excl. servicekosten) en daar krijg je dan vijftien bands voor terug! Tickets koop je op deze website.

Op beide avonden is er na afloop een afterparty in de Leeuwarden poptempel Neushoorn. Ook hier treden nog enkele bands op. De toegang is gratis! Op donderdag 11 augustus vindt eveneens in Neushoorn een pre-party plaats, zodat Leeuwarden drie dagen lang in het teken staat van Into the Grave.