Festival deBeschaving is terug. En hoe! Met een bijzondere mix van muziek, dance, games, theater enwetenschap zet het festival de Botanische Tuinen op zijn kop. Nu de programmering helemaal rond is,The Coral en Balthazar vullen de laatste twee open plekken op het podium, presenteert de organisatiedan ook vol trots de volledige line‐up, het blokkenschema en de plattegrond. ‘Met nog anderhalveweek te gaan voordat het feest losbarst, gunnen we onze bezoekers natuurlijk ook een kijkje in dekeuken. De medewerkers zijn zelf al dagelijks te vinden op de locatie en worden daar iedere keerweer zo blij van, dat willen we niemand onthouden! Ga dus goed voorbereid het festivalterrein op enleer die plattegrond nu maar alvast uit je hoofd, anders mis je te veel op 18 juni!’ aldusfestivaldirecteur Andre Baars.

Randprogramma aanvulling
Festival deBeschaving heeft naast een uitgebreide muziekprogrammering ook een randprogramma datzorgt voor de ultieme beleving. Een van de ervaringen die het publiek op kan doen zijn de installatiesvan studenten van de HKU. Ze hebben onder meer een installatie gebouwd die je meeneemt naar eenwereld waar goed en fout relatief is. Ook kunnen bezoekers hun extra portie energie kwijt op dehometrainergame en de DreamMachine. Naast de reguliere livemuziek verzorgt het dj‐team van Habekeen gedeelte van de muziek op het terrein en is natuurlijk ook aan bijzonder en lekker voedsel enspeciale drank gedacht. Samen met Hogeschool Utrecht en Vrede van Utrecht steunt FestivaldeBeschaving ook Masterpeace, een nieuwe vredesbeweging van de mensen achter Bevrijdingsfestivalsen Dance4Life. Bij de Peace, Love ’N Caravan zal een negental bands en singer‐songwriters optreden:Kensington en Dirty Tuesday doen naast hun optreden op deBevlieging een akoestische set bij decaravan. Verder geven Lazy Joe, Guild of Guilt, Lick, Casper Adrien, Tamara van Esch, Aestrid en Rogierde Vries akte de presence. Festival deBeschaving steunt dit initiatief van harte, want vrede komt niet vanzelf.

Informatie over het festival
Wanneer: zaterdag 18 juni 2011
Tickets: € 37,50
Aanvang: 12.00 uur

Kaarten zijn te bestellen via de website: www.debeschaving.nl

deBeschaving, het eendaagse festival dat je absoluut niet mag missenDirecte samenwerkingspartners van Festival deBeschaving zijn: Universiteit Utrecht, Hogeschool Utrecht, UMC Utrecht, StichtingStudentenhuisvesting (SSH) en Vrede van Utrecht