gunsnrosesGuns ’N Roses is weer bij elkaar voor de ‘Not In This Lifetime Tour’ en we kunnen rustig zeggen dat het een groot succes is. Deze zomer gaf de band in ruim 2 maanden tijd al 25 shows en dat bracht het enorme bedrag van $132 miljoen in het laatje.

Ruim 1 miljoen fans zagen Axl Rose, Duff McKagan en Slash weer samen optreden en dat had eigenlijk niemand voor mogelijk gehouden. Met name Rose en Slash hebben elkaar in de pers geregeld voor rotte vis uitgemaakt, maar het schijnt prima te gaan tijdens de tour. Slash zei recent in de radioshow van voormalig Aerosmith drummer Joey Kramer dat iedereen prima met elkaar overweg kan en is daar ook een beetje verbaasd over. “It seems so surreal to me, but everybody’s really getting along great and I think everybody’s come a long way and it’s all cool… We were all pretty positive that that would never happen, so it’s still sort of blowing our minds.” Ook zijn er geconformeerde geruchten dat de band aardig wat tijd in de studio heeft doorgebracht, en is er sprake van een nieuw album omdat ze schijnbaar materiaal hebben opgenomen voor 8 nieuwe nummers. De bronnen hiervoor zijn helaas niet heel erg betrouwbaar, maar het kan zo maar zijn dat de aankomende tours een voorbode zijn voor nieuw nummers en dus een nieuw album. De laatste keer dat we een optreden zagen van Axl Rose in Nederland was in 2012, dus het wordt wel weer eens tijd.

Het lijkt wel of de bandleden volwassen zijn geworden. Wie in het verleden concerten van Guns ’N Roses heeft bijgewoond en later van Axl Rose weet dat concerten soms twee tot vier uur te laat begonnen. Die tijd is geweest: ze beginnen gewoon ruim op tijd en Axl Rose is vaak als eerste aanwezig.

Ze hoeven geen statement meer te maken of hun stempel ergens op te zetten om herkend te worden. Buiten de ontelbare singles, albums en awards, zijn ze dit jaar ook vereeuwigd door Netent en heeft de band hun eigen gokkast gekregen. Deze kwam uit onder de Netent Rocks reeks, met daarin ook sterren zoals Jimi Hendrix en deze maand komt ook de Motörhead speelautomaat uit, waar Lemmy (R.I.P.) uiterst tevreden mee was. De zanger van de band speelde namelijk zo graag op gokkasten, dat hij er altjid één met zich mee had wanneer hij op tour was. De Motörhead speelautomaat is bij topcasinobonus.nl al gratis als preview te spelen. Maar goed, dit artikel gaat over Guns N’ Roses natuurlijk.

Wil je de volwassen versie van de band zien optreden? Je hebt nog alle kans. Er is volgens productie manager Dale Skjerseth nog niet eens een einddatum bekend voor de tour en zegt dat hij tot diep in 2017 al data voorbij heeft zien komen. Voorlopig zijn de laatste officiële stops in Australië waar de band in februari 8 concerten geeft. Vanaf eind oktober touren ze een maand door Zuid-Amerika en in januari staan er concerten in Japan gepland. Het kan haast niet anders dan dat ze daarna Europa aan doen.