Op vrijdag 17 en zaterdag 18 juni staat Mezz in het teken van Breda Barst. Onder de noemer Mezz Barst doen tien bands verdeeld over twee avonden een gooi naar een van de felbegeerde podiumplaatsen op het popfestival. Dat vindt dit jaar plaats op 17 en 18 september. De jury kiest uiteindelijk vier bands uit die zichzelf keihard bewezen hebben. Deze winnaars worden op zaterdagavond bekend gemaakt. Bovendien geeft de organisatie van Breda Barst de namen van nog een aantal headliners van het festival prijs. Een mooiere manier om een voorproefje te nemen is er haast niet. Aansluitend volgt er op beide dagen een niet te missen afterparty in de zaal van Mezz. Met dj-sets van o.a. de jongens van Go Back To The Zoo, Elle Bandita, DJ Kypski en Disk-O-Matique. De toegang is het hele weekend gratis!

Vrolijke en vlammende eerste ronde
Op vrijdag 17 juni betreden de bands  Benkhof, Celluloid Heroes, Dan Musk, The Camp Shakes en The Quaint het podium om de jury te overtuigen van hun kwaliteiten. Benkhofspeelt melancholieke Nederlandstalige popliedjes. Celluloid Heroes is een alternatieve (indie)rockband die melodieus, energiek en innovatief klinkt. Dan Musk is nu Nederland aan het veroveren met hun E.P. die je cd-speler laat roken van de rock.  Live slaan de vlammen uit de speakers. The Camp Shakes garanderen een meeslepende en bombastische sound. De band The Quaint bestaat uit vijf jongens die met hun vrolijke tonen en driestemmige koortjes zeker niet standaard zijn.

En dan lekker dansen met Go Back To The Zoo
Aansluitend op deze eerste voorronde voor Breda Barst wordt de zaal van Mezz omgetoverd tot een waar dansparadijs met DJ-Team Go Back To The Zoo, Disk-O-Matique en de Pim Pam Pettes DJ’ettes. De dj’ettes van Pim Pam Pettes zijn je grote zussen die draaien zonder discriminatie voor tijdperk en stijl. Zolang het maar heupen laat wiegen en voeten de maat laat tikken. DJ Team GBTTZ gaat lekkere rock ‘n’ roll hitjes voor je draaien waarop je heel hard kan dansen. Disk-O-Matique bestaat uit Pierre Hagelaars en Thijmen Hoebink (Actifeth) en is het best te omschrijven als een combinatie van Prince en Daft Punk. Denk aan een jaren 70 houseparty teruggehaald en gepolijst voor nu!

Diversiteit in voorronde nummer 2
Op zaterdag 18 juni doen Ambacht, Fourteen Twentysix, My Worst Case Scenario, The Farenheit Twins en The Vision Of Johanna een gooi naar een van de felbegeerde podiumplaatsen op het popfestival. Nederpopformatie Ambacht timmert hard aan de weg met hun fraaie composities, akoestische sound en soms scherpe, ontroerende teksten.Fourteen Twentysix brengt een van sfeervolle, melancholische mix van post-rock, elektronica en progressieve rock. De band My Worst Case Scenario omschrijft hun muziek als posthardcorerock, met flink wat verschillende invloeden. The Fahrenheit Twins maken met behulp van een ordinaire PC en geleende opnameapparatuur muziek waarin ze vertellen over de veranderingen van alledag. De naar het gelijknamig nummer van Bob Dylan genaamde band The Vision of Johanna maakt makkelijk in het gehoor liggende liedjes in verscheidene stijlen.

Lest best: zaterdagavond ga je helemaal los
Ook op zaterdag hoef je na afloop van de voorronde nog niet naar huis. Zet je schrap voor de afterparty met DJ Kypski, een dj-set van Elle Bandita en DJ Gekke Gerrit. DJ Kypskiken je van het duo C-Mon & Kypski. Als hij alleen achter de decks staat, noemt hij zijn muziek: partyscratch! Met zijn pompende en scratchende set nodigt hij je uit om te feesten en te dansen. Elle Bandita laat haar gitaar af en toe gewoon thuis en neemt in plaats daarvan haar uitgebreide platencollectie mee. Haar mix van etnische electro, moshpit house en booty rock bracht haar al naar verschillende clubs (o.a. Club 8, Now&Wow) en festivals (o.a. Lowlands, IFFR) door het hele land. Als Breda Barster van het eerste uur, platenverkoper bij Tunes Ville en DJ docent in The Loads weet Gekke Gerrit aardig de muzikale eindjes aan elkaar te knopen. Gekke Gerrit is dus de aangewezen persoon om een brug te slaan van rock naar dance.