De voorverkoop voor de derde editie van Bavaria Open Air start op 4 april. Onder andere UB40, Caro Emerald, Within Temptation, Kane, Waylon en Alain Clark spelen op het openluchtfestival dat plaats vindt op zaterdag 28 en zondag  29 augustus in het Brabantse Lieshout. De festivalzaterdag zal geopend worden door de winnaar van de bandcompetitie Bavaria Open Air City Tour. Op zondag begint het programma met een inzamelingsactie van Energy4All, muzikaal ondersteund door de Energy4All All Star Band met onder andere oud-profvoetballer Björn van der Doelen. Binnen enkele maanden wordt de laatste grote act bekend gemaakt. Bavaria Open Air speelt zich af op het terrein van bierbrouwerij Bavaria in Lieshout.

Bavaria Open Air City Tour is een initiatief van Bavaria Open Air in samenwerking met Omroep Brabant. In de aanloop naar het festival vinden er, verdeeld over zes avonden, optredens plaats van bands in Bavaria-cafés door heel Brabant. De optredens worden geregistreerd en uitgezonden door Omroep Brabant TV. De winnaar van deze bandcompetitie speelt op Bavaria Open Air.

Energy4All is een organisatie die geld inzamelt voor onderzoek naar energiestofwisselingsziekte bij kinderen.  Gedurende de show zullen medewerkers van Energy4All op het festivalterrein collecteren en bezoekers informeren over het werk van Energy4All.

Programma
Het programma ziet er per dag en op chronologische volgorde als volgt uit:
zaterdag 27 augustus: winnaar Bavaria Open Air City Tour; Tim Knol; Kane; Di-rect; Alain Clark; BZB; Within Tempation; UB40
zondag 28 augustus: Energy4All All Star Band; Van Dik Hout; Frank Boeijen  & Band; Jacqueline Govaert; Waylon; Caro Emerald; Loco Loco Disco Show (voor deze dag wordt binnen enkele maanden nog een act aangekondigd)
Op zaterdag gaat het terrein om 12.00 uur open, op zondag om 11.30 uur.

Voorverkoop
Vanaf maandag 4 april zijn er zowel dagkaarten als combitickets verkrijgbaar. Een ticket voor zaterdag 27 augustus kost € 45,- en voor zondag 28 augustus € 35,-, de prijs voor een passe-partout  bedraagt  € 70,-.  Kaarten zijn verkrijgbaar via de website en/of bij een aantal regionale voorverkoopadressen.

Via een eenmalige actie van Jumbo supermarkten in Brabant en Limburg is in april ieder tweede kaartje verkrijgbaar voor de helft van de prijs. Deze actie loopt van 4 t/m 30 april 2011, na deze periode volgen er geen acties meer en zijn kaarten nog enkel verkrijgbaar tegen het reguliere tarief. Op www.jumbosupermarkten.nl is meer informatie over de actie en de deelnemende supermarkten te vinden. Op www.bavariaopenair.nl is meer informatie over de ticketverkoop en het festival in zijn algemeen te vinden.