Afgelopen weekend werd bekend dat metalband Slayer zijn aanstaande Europese tournee uit heeft moeten stellen naar maart 2010 als gevolg van een medische ingreep bij frontman Tom Araya. Aangezien de twee Slayer-concerten direkt na het weekend van Speedfest en de Persistence Tour zouden plaatsvinden (op maandag 30 november en dinsdag 1 december), blijkt een groot aantal liefhebbers van harde muziek (die een Slayerkaartje hebben) nu ook naar Speedfest en/of de Persistence Tour te willen, waardoor de voorverkoop extra snel gaat.

“Ik hoor al wekenlang om me heen dat mensen balen dat ze tussen Slayer en Speedfest moeten kiezen”, legt Peter Pan Speedrock-voorman Peter van Elderen uit. “Niet alleen financieel is Slayer én Speedfest niet voor iedereen haalbaar, ook twee tot vier dagen achter elkaar feesten blijkt niet voor ieders fysiek gestel gewenst”, grijnst hij veelzeggend. ,,Veel Slayer-liefhebbers zien nu hun kans ineens schoon om het weekend van 28 en 29 november toch lekker af te zakken naar Eindhoven. Zeker omdat de ticketprijs voor beide festivals apart maar 25 euro is en een combiticket slechts 35 euro. En daar krijgt de bezoeker dan wel 30 bands meer voor te zien dan bij Slayer, supergaaf toch?”

Als je nog geen ticket hebt is het dus niet onverstandig om, anderhalve week voor Speedfest en de Persistence Tour, er zo spoedig mogelijk een aan te schaffen. Voor beide festivals zijn nu nog kaarten beschikbaar, maar aangezien Speedfest vorig jaar ook uitverkocht was kun je maar beter op safe spelen…