De week van woensdag 14 t/m zaterdag 17 januari staat Groningen helemaal in het teken van het grootste muziekfestival van West Europa; Eurosonic Noorderslag. Muziekconferenties, showcases en vele, vele bands en artiesten.  Groningen wordt tijdens deze dagen overspoeld met iedereen die iets met muziek te maken heeft en geeft dus een uitstekend podium voor (onbekend) talent dat zich in de kijker wil spelen bij o.a. bookers, managers en festivalorganisatoren.

Zoals gezegd, is Eurosonic Noorderslag ook een podium om artiesten te presenteren en zijn er daarom vele showcases. Een van de showcases is die van Warner Music die met trots vier artiesten gaat presenteren. Rockportaal kreeg een uitnodiging en was daar uiteraard bij.

Het is al aardig druk bij the Dogs Bollocks in Groningen op de zaterdagmiddag. Mensen uit de muziekindustrie zijn bij elkaar gekomen om vier acts te bekijken die Warner Music gaat lanceren. Vier gevarieerde acts die Warner Music met volle overtuiging brengt. Dit in het kader van het nieuwe beleid waarbij de focus gericht wordt op meer lokaal talent met allure.

De eerst act is van Dillenburg, een veelbelovend talent dat al een tijdje door Warner Music in de gaten wordt gehouden. Dillenburg is Miguel van Dillenburg, bekend van de Voice of Holland en recentelijk uitgeroepen tot Radio 2-talent. Een Rotterdammer die droomt van een muzikale carrière. Zijn mentaliteit, een goede band en goede songs maakte hem compleet, zoals wordt aangekondigd. Hij presenteert o.a. zijn nieuwe singel “Man On Fire”, geproduceerd door Jonas Filtenborg. Zijn muziek wordt door Dillenburg vooral omschreven als pure pop.

Sumera is eveneens een nieuw talent in de stal van Warner Music. Na haar teleurstellende uitschakeling bij de X-factor (2010) ging ze op eigen kracht verder met als resultaat dat ze in 2012 door 3FM wordt uitgeroepen tot Serious Talent._MG_2247-BorderMaker

Ze is geboren in Nederland maar groeide op in Duitsland en Spanje. Met haar internationale roots (ze is Caribisch en Portugees) krijgt ze ook vanuit het buitenland de interesse. Warner Music in Duitsland heeft al gezegd om aan Sumera te werken en ze denken dat zij ook in Duitsland hoge ogen zal gooien.

Sumera geeft een mooi showtje weg met o.a. de nummers “Wolf” en haar nieuwe singel “I See You” die ook in alle goodiebag zit die alle deelnemers van Eurosonic/ Noorderslag krijgen bij de inschrijving. Haar song is internationaal, wat eigenzinnige electropop en sluit goed aan bij de andere artiesten die Warner Music vertegenwoordigd.

De derde band speelt een thuiswedstrijd; Makebelieve uit Groningen. Een band met een behoorlijke staat van dienst. Optredens op o.a. Lowlands, Sziget, Heineken Music Hall, Paradiso en support act bij vele buitenlandse band, maken van deze band en band van internationale allure. Het past bij het beleid van Warner Music om zich meer met lokaal talent bezig te houden en Makebelieve valt daarbij direct op.Met een korte show waarbij o.a. hun singel “Follow” wordt gespeeld, laten ze zien dat ze er klaar voor zijn. _MG_2268-BorderMaker

Kovacs is Sharon Kovacs en is de meest opvallende act van deze middag. Met haar donkere stem en bondkraag staat er een performance op het podium die er wezen mag. Ze studeerde af aan de Rock City Institute in Eindhoven en bracht met Oscar Holleman haar debuut EP “My love” uit waarvan de titelsong de tipparade bereikt.

NPO3 roept haar uit tot 3FM Serious Talent en ze staat op o.a. het North Sea Jazz en Lowlands. Ook tijdens Eurosonic/ Noorderslag treedt ze meerdere malen op.

Kovacs is een naam waar we dit jaar ook zeker meer over zullen horen en qua performance een goede band zal zijn voor de (internationale) festivals. _MG_2278-BorderMaker

Na twee uurtjes borrelen, bitterballen eten, netwerken en vooral kijken naar de gepresenteerde acts, probeer ik nog wat artiesten te strikken voor wat foto’s, wat door de toch wel donkere en vrij drukke omgeving niet lukt. Op Kovacs na, omdat het podium na haar optreden niet omgebouwd hoefde te worden en de lampen nog aanstonden. In het begin wat moeilijk vanwege de tijd (voorbereiding voor Noorderslag dat over 3 uurtjes begint in de Oosterpoort), maar nadat ik had gezegd dat ik voor Rockportaal kwam en die naam bij hun vrij bekend in de oren klinkt, mocht het toch even snel.

Warner Music laat zien dat ze oog hebben voor lokaal talent dat ook internationaal goed meekan. Artiesten zoals Sumera en Kovacs die nu ook al in het buitenland in de belangstelling staan.  En met Dillenburg en Makebelieve geven ze aan met een duidelijk gevarieerd pakket te komen.