Wasted-Bullet-coverart-500x500De Nederlandse melodische hardcore band Wasted Bullet heeft een platendeal getekend bij Suburban Records. Hiermee mag de band zich officieel de eerste hardcore band noemen die ooit is uitgebracht op het Haarlemse label. Op 15 november verschijnt het derde album van Wasted Bullet, getiteld Elegy.

Als onderdeel van een sterk vertegenwoordigde Nederlandse hardcore-scene heeft Wasted Bullet zich de afgelopen jaren laten gelden als één van de hardst werkende en meest getalenteerde hardcore bands. De band heeft sinds oprichting in 2008 het volledige proces in eigen hand gehouden, van de eerste noot tot aan de laatste boeking. General Manager Bart Wismans van Suburban: “Wij zien in Wasted Bullet de potentie om een nieuwe standaard in hardcore muziek neer te zetten, niet alleen in Nederland, maar in heel Europa. Dit bewijzen ze met hun nieuwe album.”

In 2011 verscheen het debuutalbum van Wasted Bullet, Lights Below Sunrise, waarna de band deelnam aan de Upcoming Tour van Up-Magazine en opgenomen werd in het boekingsroster van Rock ‘n Roll Highschool. Wasted Bullet heeft zich nooit onttrokken van maatschappij kritische teksten. “Op Elegy nemen we het allerlaatste blad dat nog voor onze mond zat weg. Geen compromissen, geen schijnwaarheden maar gewoon de wereld zoals ie is: grauw en lelijk.” Robbert van Caem, Wasted Bullet.

Vorige maand verscheen de tweede single Devolution, welke te bekijken is op youtube.

Het album wordt op 15 november officieel gepresenteerd tijdens een release show in 013, Tilburg, waar Wasted Bullet wordt bijgestaan door Call It Off, Choking On Illusions en Embrace The Day.

Links
Devolution video op Youtube
Website
Facebook
Bandcamp