Ook grungerockers Solids en de nieuwste ‘urban-tribal’ hype Jungle komen naar London Calling. Het festival, dat op vrijdag 9 en zaterdag 10 mei plaats vindt in Paradiso, maakte eerder deze maand bekend dat o.a. Gambles, San Fermin, Arthur Beatrice, Wolf Alice en Childhood ook zijn bevestigd.

Jungle
 is een Brits duo dat vorig jaar doorbrak met de single ‘Platoon’. De ongooglebare band schopte het met dit lied tot de BBC Sound Of 2014 lijst en sindsdien gaat het razendsnel met deze hype. Noem het indiefunk, urban tribal, wereldsoul: het is in ieder geval fris , hip, swingend en verslavend.

http://www.youtube.com/watch?v=Y4UckOGdZtI

Solids
 is een Canadees duo dat met veel enthousiasme rockmuziek maakt, geïnspireerd door Dinosaur Jr., Sonic Youth en Superchunk. Oftewel: melodieuze grungerock met een flinke laag aan distortion en feedback effecten. ‘Blame Confusion’ is het debuutalbum dat afgelopen oktober werd uitgebracht bij Fat Possum Records (The Black Keys, Iggy and the Stooges).

https://soundcloud.com/solids-mtl/traces

De line-up van London Calling op vrijdag 9 en zaterdag 10 mei ziet er nu zo uit: Jungle, Solids, Desperate Journalist, Wolf Alice, Arthur Beatrice, Ice Choir, The Proper Ornaments, Hospitality, The Delta Riggs, Gambles, San Fermin, Childhood, Telegram en Menace Beach. De dagindeling wordt later bekend gemaakt. De kaartverkoop is begonnen; kijk voor meer informatie over het programma en tickets opwww.londoncalling.nl

Facebook: www.facebook.com/londoncalling
Instagram: www.instagram.com/londoncallingnl
Twitter: @LondonCallingNL

Datum: vrijdag 9 en zaterdag 10 mei 2014
Prijs: €20,00 dagkaart en €35,00 passe-partout 9 & 10 mei excl. lidm. (€3,50 p.maand / €25 p.jaar)
Open: 18:00
Aanvang: 18:30