weezerWeezer geeft op vrijdag 8 april een concert in de Heineken Music Hall. De show staat in het teken van het tiende studioalbum van de band dat verschijnt op 1 april. De voorverkoop van het concert start maandag 18 januari om 10:00 uur via Ticketmaster.

Weezer is opgericht in 1992 door zanger/gitarist Rivers Cuomo, drummer Patrick Wilson, bassist Matt Sharp en gitarist Jason Cropper. De Amerikaanse band combineert hun heavy power pop met een ‘’geeky’’ gevoel voor humor. De single Buddy Holly, met de befaamde videoclip die zich afspeelt in de TV Serie Happy Days, is hier een bekend voorbeeld van. In totaal heeft Weezer tien studioalbums uitgebracht waarmee ze in de Verenigde Staten meer dan negen miljoen albums verkochten en wereldwijd ruim 17 miljoen.

In 1994 kwam Weezer met hun gelijknamige debuutalbum, ook wel bekend als The Blue Album. Het album heeft in Amerika de status van driemaal platina bereikt. Op dit album staan onder andere de singles Buddy Holly, Undone – The Sweater Song en Say It Ain’t So. Na een korte pauze eind jaren negentig keert Weezer in 2001 terug met hun vierde en tevens tweede gelijknamige album, onder fans ook wel bekend als The Green Album. Van dit album komen de bekende singles Hash Pipe enIsland in the Sun. In 2008 scoorde de band een top 20-hit in America met het nummer Pork And Beans. In april van dit jaar verschijnt het tiende studioalbum van de band. Het nieuwe titelloze  album wordt ook wel The White Album genoemd. Het album bevat onder andere de vorig jaar uitgebrachte singles Thank God For Girls en Do You Wanna Get High? en de nieuwe single King of the World.

3FM presents

 

Vrijdag 8 april | Heineken Music Hall, Amsterdam

Aanvang: 20:00uur | Entree: €48,- (excl. servicekosten)

Meer info over dit concert vind je op: www.mojo.nl/weezer.
De kaartverkoop voor het concert start maandag 18 januari om 10:00uur via www.ticketmaster.nl en 0900 – 300 1250 (60 cpm).