Darkness in Lightcity heeft weer een mooi feestje in het verschiet. Vorig jaar stonden Anne Clark en KFMDM nog op het podium, dit jaar zal het Duitse Welle:Erdball het publiek gaan bespelen met hun op Neue Deutsche Welle geschroeide popmuziek. Uiteraard is er na de show weer tijd om een dansje te wagen op de beste wave en alternative pop van de afgelopen 30 jaar.

Opgericht in 1990, werkt Welle:Erdball aan de herleving van de jaren tachtig. Analoge synthesizers in hun elektronische, minimalistische pop met Duitse teksten lokken de luisteraar naar een wereld van technologie, futurisme en ‘perfecte producten’. De band speelde op grote internationale festivals, waaronder Lowlands en Summerdarkness, en liet overal een enthousiast bezweet publiek achter..

Denk gerust aan een catchy geluid in de lijn van Kraftwerk, Ideal, DAF en Profil, maar dan met een geweldige show waarin een caleidoscoop aan computertechniek in stemmig zwart/wit de hoofdrol speelt.

Welle:Erdball brengt de oude analoge geluiden naar het nu en verder naar de toekomst. Futurepop met een Neue Deutsche Welle-twist ten voeten uit kortom. En de Commodore 64 leeft weer als vanouds!

Wanneer: vrijdag 25 november
Waar: Dynamo Eindhoven (concertzaal)
Aanvang: 21:00 uur
Deuren open: 20:00 uur

Rockportaal.nl zal verslag doen van deze avond.