wherethewildthingsareMet de komst van Kadebostany, Rangleklods, The Mispers, Beans & Fatback, Afterpartees, Maydien en de samenwerking met IDFA en uitgeverij Lebowski is het programma van Where The Wild Things Are 2014 compleet. De nieuwe live acts zijn naar aanleiding van hun optredens op Eurosonic/Noorderslag aan de line-up toegevoegd. Eerder werden namen als Franz Ferdinand, Trentemøller, Savages, Moderat, De Staat, Fitz & The Tantrums en Thomas Azier bekend gemaakt.

Het rariteitenkabinet Kadebostany, wisselt stuwende electronica en retro-synthpop af met meer traditionele militaire invloeden en maakt door de opvallende live-act steevast de tongen los. Dat doet het dansbare Deense indietronicaduo Rangleklods ook, zodat de toeschouwers binnen de door hen gecreëerde muzikale lappendeken soms letterlijk en figuurlijk niet weten wat ze horen. De Britse bandThe Mispers zorgt met hun eigenzinnige alt-rock en goede live repuatie, met slechts één single uit, in eigen land nu al voor uitverkochte zalen. Beans & Fatback gooit het weer over een andere boeg. Frontman Onno Smit (Lefties Soul Connection) en zijn zeskoppige band trekken de rauwe rhythm & blues uit de jaren vijftig en zestig moeiteloos door naar deze eeuw. Zowel de Volkskrant als 3VOOR12 bestempelden de Limburgse powerpoppers Afterpartees als één van de hoogtepunten van Noorderslag dit jaar. De band maakt zich op voor een ronkend festivalseizoen en trapt dat op Where The Wild Things Are af. Maydien bracht onlangs zijn derde ep Three-Peat uit: een zijdezacht rafelende blend van hiphop, r&b, electronics, soul en samples. Live heeft de Brabantse rapper zijn moddervette tongval al ten gehore kunnen brengen bij afterparty-shows voor oa. Jay-Z en Frank Ocean.

Naast het muziekprogramma, is de randprogrammering op Where The Wild Things Are flink uitgebreid, met onder meer een film- en literatuurprogramma. Het IDFA selecteert speciaal voor WTWTA de thematisch met muziek en drank overgoten hoogtepunten van het afgelopen IDFA. Drank en muziek keren ook terug in het literaire programma van Achievers, waarbinnen diverse bekende schrijvers en muzikanten (geïnspireerd door) het werk van Charles Bukoswki zullen voordragen. Het subtropisch zwemparadijs van De Eemhof is in het WTWTA weekend volledig voor de festivalbezoekers gereserveerd en is het toneel van twee poolparties, met St. Pool (St. Paul) en Radio Noet Noet achter de draaitafels. Avontuurlijke bezoekers kunnen met de muzikale ontdekkingstocht Lucy’s Wijsje de bossen in, er kan gebowld worden en er zijn pubquizzen. Where The Wild Things Are is het eerste Nederlandse festival dat muziek met een weekend in een bungalowpark van Center Parcs combineert. Door het intieme karakter is het aantal bezoekers beperkt. De ticketprijs is inclusief verblijf in een comfortabele bungalow en het gebruik van alle voorzieningen van het bungalowpark.

WHERE THE WILD THINGS ARE WEEKENDER
Franz Ferdinand, Trentemøller (live), Moderat, Savages, De Staat, Fitz and the Tantrums, Great Minds, of Montreal, Mr Scruff, Jon Hopkins, Kate Boy, Boy & Bear, De Kift vs. Rats on Rafts, Josef Salvat, Baskerville, Kadebostany, Melt Yourself Down, Optimo, The Mispers, Sal P, Crystal Antlers, Beans & Fatback, Thomas Azier, Kid Karate, Darlia, Rangleklods, Young Fathers, WhoMadeWho, Taymir, KiT (Kuenta i Tambu), Afterpartees, John Murry & Maydien

WTWTA 2014 vindt plaats van vrijdag 7-9 maart 2014 in Center Parcs, De Eemhof in Zeewolde. De kosten voor bungalow inclusief festivalkaart lopen uiteen van € 179 tot € 219, afhankelijk van type accommodatie. Boeken via www.centerparcs.nl/wtwta of telefonisch via 0900 –  660 660 0 (€ 0,50 p.m.).

Meer informatie:    www.wtwta.nl
Facebook:              facebook.com/wtwtaweekender
Twitter:                  @wtwtaweekender

WTWTA wordt georganiseerd door PLUS1 en MOJO Concerts in samenwerking met Center Parcs.