Op je mobiele telefoon kunnen zien wie er op welk podium optreedt tijdens een festival, concert of ander evenement; dat is Whos-on.mobi. Organisatoren kunnen real-time gegevens aanpassen en daarmee voor up-to-date informatie aan hun bezoekers zorgen.Paaspop is het 1e festival dat in 2010 het systeem gebruikt om haar bezoekers op de hoogte te houden.

Gijs van de Burgt van Paaspop: “Veel mensen bezitten tegenwoordig een mobieltje met internet en daar spelen we nu eenvoudig en doeltreffend op in. Mocht er last-minute nog iets gewijzigd worden in het programma, dan kunnen we die mutatie gelijk doorvoeren en ziet iedereen dat meteen op zijn mobiel. Overigens hebben we gisteren nog een laatste versie van het tijdschema naar de drukker gestuurd, dus ook mensen zonder internet op hun mobieltje kunnen beschikken over een actueel schema. Maar een systeem als Whos-on heeft naar mijn idee de toekomst. Wij vinden het in ieder geval erg gemakkelijk, en het is daarnaast ook nog gratis, zowel voor ons als de bezoeker!”

Tijdens het festival kunnen bezoekers de artiesten aanklikken en foto’s en bio’s bekijken. Binnenkort komen daar downloadmogelijkheden bij. Bovendien kunnen bezoekers vanaf binnenkort ter plekke een korte recensie schrijven en die meteen delen met alle andere aanwezigen (en met de afwezigen) via Whos-on.mobi, maar ook via Hyves, Facebook, Twitter, Nujij, Ekudos, etc.

In 2010 zal bovendien de App het levenslicht zien: meteen kunnen instellen welke evenementen je gaat bezoeken, hoe je er moet komen en wie er nog meer gaan. Maar ook: het weer, file-informatie en meer nuttige zaken. En het belangrijkste: alles helemaal gratis voor zowel de bezoeker als de organisator!

Door de samenwerking en promotie via diverse kanalen verwacht Whos-on.mobi dat in 2010 minimaal 100.000 (unieke) bezoekers op minimaal 100 festivals Whos-on.mobi als rode draad voor hun favoriete festival zullen gebruiken.

Alle optredens op jouw mobiel: www.whos-on.mobi .
Alle optredens van Paaspop: www.whos-on.mobi/paaspop .
Whos-on.mobi is een initiatief van ABCDEFG.nl en Toscani.