Deze actie is afgelopen. De winnaars hebben per email bericht ontvangen.

Kontrust rekt het begrip ‘rockmuziek’ of  ‘nu-metal’ op door hun cross-over sound. Vuige rock, tribal drums, reggae, hiphop en groovende riffs, deze Oostenrijkers smelten het allemaal om tot een compleet eigen sound. Kontrust is daarmee een van de meest interessantste live-acts. Single ‘Bomba’ werd 2 jaar geleden opgepikt door 3FM DJ Eric Corton, en is destijds veelvuldig gedraaid op de Nederlandse radio. Het nummer blijft gegarandeerd nog een dag in je hoofd hangen. Vergelijkingen met Guano Apes zijn niet van de lucht, maar Kontrust is ook niet vies van een steviger potje gitaren. Dit jaar verscheen het derde album ‘Second Hand Wonderland’. De single ‘Sock ’n Doll’ kwam in maart al uit, opnieuw een meezinger van jewelste.

Ook Sparrow Falls maakt een geheel eigen mix: Zij mengen eerlijke rauwe punkrock, emo en 80’s hardrock met een snufje americana. Denk aan Hot Water Music, Thrice en Foo Fighters maar dan met Thin Lizzy of Iron Maiden t-shirts onder hun houthakkersbloezen en natuurlijk een goeie folk baard.

Rockportaal.nl mag van Effenaar 2×2 kaarten weggeven voor het concert van Kontrust op 23 september 2012 in Effenaar (Eindhoven). Wil je ook kans maken op deze kaarten? Geen dan antwoord op de volgende vraag:

Hoe heet de zangeres van Kontrust?

Stuur je antwoord en je naam voor 20 september 2012 naar prijsvraag@rockportaal.nl. De winnaars ontvangen bericht per email.

Kijk voor meer informatie op http://www.effenaar.nl/agenda/7271