Bumblefoot_-_photo_by_Katarina_Benzova_art_by_SavanasArt_fire-guitarRon Thal aka ‘Bumblefoot komt terug naar Duycker! Na de clinic van 8 oktober zal hij op zaterdag 11 januari ook een concert geven. De huidige lead gitarist van Guns N’ Roses zal dan zijn vindingrijke gitaarsolo’s laten horen.

Ron Thal aka Bumblefoot is sinds 1998 een solo artiest die vooral bekend staat om zijn vindingrijke gitaarsolo’s en geweldige gitaarshreds. Met albums als Uncool, Hands en Normal heeft hij binnen de progressieve rock scene furore gemaakt en kan hij als gitarist in adem genoemd worden met artiesten als Mattias Eklundh, Buckethead en Steve Vai.

Dennis Leeflang zal deel uitmaken van Bumblefoot’s band! Leeflang is onder meer bekend als drummer van Within Temptation, Sun Caged en het solo werk van Bumblefoot.

Na zijn indrukwekkende solocarrière word Bumblefoot in 2006 bandlid van de legendarische rockband Guns N’ Roses. Hierin speelt hij gedeelde leadgitaar met DJ Ashba. Na het releasen van hun eerste plaat zetten zij de muziekindustrie op z’n kop met hun muziek. Nummers als ‘Sweet Child O’Mine’ en ‘Knocking On Heavens Door’ zijn nu niet meer weg te denken uit de hitlijsten. Bumblefoot kan met zijn uitstekende gitaarspel goed mee in deze band en levert dan ook een meer dan voortreffelijke bijdrage aan de laatste plaat Chinese Democracy.

Ron Thal is zelf ook nog songwriter en muziekproducent. In de afgelopen 20 jaar heeft hij getourd in ruim 40 landen, 9 albums op de markt gebracht en met verschillende artiesten en producers samengewerkt.

Het voorprogramma zal worden verzorgd door het Haarlemse ‘Schizoid Lloyd‘. Deze zes koppige formatie maakt een unieke combinatie van avant-garde, progressieve rock en metal. Zij halen hun inspiratie uit bands zoals Opeth, Radiohead, Bach, Pink Floyd, System of a Down, Ulver and Steven Seagal. Schizoid Lloyd staat bekend om zijn spectaculaire live shows. Mis deze epische show niet!

Rockportaal.nl mag van De Duycker 1×2 kaarten weggeven voor het optreden van Bumblefoot op zaterdag 11 januari 2014?
Wil jij ook kans maken op deze kaarten? Deel dan dit bericht voor 7 januari 2014 op Facebook of Twitter en stuur een mail met je naam naar prijsvraag@rockportaal.nl.