Let op! Deze actie is afgelopen en de winnaars hebben bericht ontvangen per email.

Dry the River brengt haar rockende indiefolk naar Eindhoven! In het straatje Mumford & Sons, Kings of Leon en een vleugje The Gaslight Anthem.

Hun eerste studio album ‘Shallow Beds’ is sinds 5 maart uit en nu staan ze bij ons in de kleine zaal: Dry the River. Deze folkrockers zien er op eerste gezicht wat woest uit, maar dat is niet vreemd; alle leden hebben voorheen namelijk in hardcore bandjes gespeeld.

Na een serieuze studie als geneeskunde besluit zanger Peter Liddle het rustige pad te kiezen en de hardcore achter zich te laten. Emotionele, akoestische folkliedjes zijn vanaf dat moment zijn dagelijkse invulling. Samen met leden uit eerdere bands formeert hij Dry the River, waarin hij zijn intieme liedjes deelt met de rest.

De heavy achtergrond van de mannen is niet helemaal verloren gegaan. Integendeel, die is meeverhuisd en goed terug te horen op hun album. Emotionele folkrock met een ruige ondertoon is het resultaat. Ze passen in het straatje van Mumfords and Sons en Jason Molina met een vleugje The Gaslight Anthem en hier en daar een mespuntje Mogwai.

Rockportaal.nl mag van Effenaar 2×2 kaarten weggeven voor het optreden Dry the River op maandag 14 mei 2012 in Effenaar (Eindhoven). Wil jij ook kans maken op deze kaarten?
Stuur dan voor zaterdag 12 mei een mail met je naam en het onderwerp “Dry the River” naar prijsvraag@rockportaal.nl. De winnaars krijgen per email bericht.

Kijk voor meer informatie op www.effenaar.nl