Herder-A3Herder = harder!
Daar is geen woord aan gelogen. Stonerrock maken de mannen maar dan op zo’n volume en hard dat genregenoten als QOTSA met kiezelsteentjes spelen en de mannen van Herder met rotsblokken gooien. Herder = echt harder. De vergelijking is ook niet helemaal eerlijk want de stonergrooves van Herder worden gelardeerd met een flinke portie doom en sludge .

Uit Groningen?
Uit het hoge noorden inderdaad. Herder bestaat uit (ex-)leden van onder andere Dr Doom, Rush ’n Attack, Aborted en The Devil’s Blood. Ervaring zat dus. Twee platen hebben ze inmiddels gemaakt en daarnaast drie EP’s. Daar gaan we een mooie bloemlezing van horen vanavond. Liefhebbers van stoner, sludge,doom metal en hardcore weten waar ze 24 oktober naartoe moeten. Oordoppen zijn aan te raden!

En lokale helden in de support!
More bang for your buck! No Gods No Masters mag deze avond ook een versterkertje of drie naar zijn grootje helpen. Ze hebben nog maar een één EP uitgebracht maar die kreeg nu al meer lovende recensies als dat een harp snaren heeft. Een harp hoef je trouwens op het podium niet te verwachten. Wel enkele stoere manspersonen die zich het snot voor de ogen spelen.

Rockportaal.nl mag van Metropool 1×2 kaarten weggeven voor dit concert op 24 oktober 2014. Wil jij ook kans maken op deze kaarten? Stuur dan voor 20 oktober een email met je naam en het onderwerp Herder-Metropool naar prijsvraag@rockportaal.nl.