De Franse avant-garde formatie Sebkha Chott doet alles wat de rockgoden hebben verboden. Onder de bezielende leiding van zanger en opperhoofd Wladimir Ohrelianov II heeft het excentrieke collectief zich in twaalf jaar tijd ontpopt tot de cirusact van de progressieve rockscene. Metal, disco, techno, fanfare. Je kunt het zo gek niet bedenken, of het sextet uit Le Mans gooit het vrolijk in de mix.

In 2008 stond het sextet al op ons Amstelveense podium. Toen al leek de ongeëvenaarde verbeeldingsdrang van Ohrelianov en co zelfs de edele kunst van muziek te ontstijgen. Sebkha Chott houdt het midden tussen kleinkunst en een rockconcert, tussen een tot leven gekomen Fellini-nachtmerrie en een Monty Python-sketch.

De show van de groep in woorden vatten is een schier onmogelijke opgave. Het is een ervaring die je in het echt moet meemaken. Zien is geloven! Let wel, Sebkha Chott is niet geschikt voor de conservatieven onder ons. Alleen de avontuurlijkste muziekliefhebbers zullen de doldwaze fratsen van Sebkha Chott op waarde schatten.

Rockportaal.nl mag van P60 3×2 kaarten weggeven voor het optreden van Sebkha Chott  in P60 op 4 mei 2012. Wil jij ook kans maken op deze kaarten? Stuur dan voor 1 mei 2012 je naam en het antwoord op de volgende prijsvraag naar prijsvraag@rockportaal.nl:

Hoe heet het nieuwste album van Sebka Chott, wat uitkomt op 31 mei 2012?

De winnaars krijgen per email bericht.

Kijk voor meer informatie op