Let op! Deze actie is afgelopen!

Dream Theater geldt sinds het einde van de jaren 80 als een van de belangrijkste en meest innovatieve bands in de Amerikaanse prog-metal scene. Een ode aan de Amerikaanse groep is dan ook op zijn plaats. Hiervoor komt op het Europese vasteland eigenlijk maar één band in aanmerking: Solid Vision. Het vijftal zal op 8 maart in P60 een bijzonder eerbetoon geven aan deze legendarisch band.

Toen de broers Yan en Brian Maillard tien jaar geleden samen met drie vrienden Solid Vision oprichtten, hadden ze nooit durven dromen dat ze enkele jaren later podium en studio zouden delen met Charles Dominici, de voormalige leadzanger van Dream Theater. Daar bleef het echter niet bij. In 2007 tourde de Italiaanse band met Dream Theater door heel Europa, naast bands als Megadeth en Riverside.

De invloed van de New Yorkse prog rockers is heden ten dage nog steeds onmiskenbaar, zeker in de sound van Solid Vision. Het vijftal uit Cagliari bracht reeds drie albums uit, waarop ze het klassieke Dream Theater geluid naadloos combineren met elementen van de Italiaanse metalscene.

Sacrifice, het meest recente album van de technisch begaafde groep dateert uit2010. In datzelfde jaar verving Lucio Manca Riccardo Atzeni op bas. Hij vergezelt Yan en Brian Maillard (resp. drums en gitaar), toetsenist Americo Rigoldi en leadzanger Samuele Pintus op podia in heel Europa. Dit voorjaar staat hun tour volledig in het teken van Dream Theater.

Met onnavolgbare riffs en onstuitbare energie zal Solid Vision op 8 maart het legendarische Dream Theater tot leven brengen in Amstelveen. Prog metal van het hooste niveau.

Rockportaal.nl mag van P60 3×2 kaarten weggeven voor het concert van Solid Vision op 8 maart 2012. Wil jij ook kans maken op deze kaarten? Geef dan antwoord op de volgende vraag:

“Hoe heet het recentste album van Solid Vision?”

Stuur het antwoord en je naam voor 7 maart naar prijsvraag@rockportaal.nl. De winnaars krijgen per email bericht.

Kijk voor meer informatie op http://www.p60.nl