Aristocrats Photo by Alex Solca

Let op! Deze actie is afgelopen

Wat krijg je als je gitarist Guthrie Govan (Steven Wilson, Asia, GPS), bassist Bryan Beller (Steve Vai, Joe Satriani en Mike Keneally) en drummer Marco Minnemann (Adrian Belew, UKZ, Steven Wilson en Joe Satriani) samenvoegt? Inderdaad, de prog rock/fusion supergroep The Aristocrats! Muziek virtuozen met humor die werkelijk alles kunnen met hun instrumenten.

Ze stonden ooit haast per ongeluk samen op een podium in Duitsland en meteen was duidelijk dat de drie een geweldige muzikale chemie samen hebben. Na het optreden besloten ze meteen samen de studio in te gaan. De bandleden schrijven apart tracks voor hun albums, vaak om de andere bandleden van hun beste kant te belichten; zo schreef Beller ‘Sweaty knockers’ speciaal voor Guthrie Govan, omdat hij dacht dat Govan daar wel lol aan zou kunnen beleven! Dit resulteerde al in twee albums; Hun debuutalbum ‘The Aristocrats, dat in 2011 uitkwam, eindigde meteen in menig ‘top-10″ lijstje. Afgelopen jaar kwamen ze met opvolger ‘Culture Clash’; de naam is een knipoog naar de verschillende nationaliteiten binnen de band, zoals eigenlijk alles aan The Aristocrats niet helemaal serieus genomen hoeft te worden. Rhythm Magazine schrijft hier bijvoorbeeld over: “More fun than fusion has any right to be.” Niet altijd even serieus, maar wel altijd steengoed. Met invloeden als Steve Vai, Joe Satriani, Frank Zappa en Mike Keneally wordt dit een avond vol complexe melodieën, verschuivingen in dynamiek en een bijzonder hoge muzikale kwaliteit.

Rockportaal.nl mag van P60 2×2 kaarten weggeven voor het concert van The Aristocrats in P60 op 5 september 2014. Wil je ook kans maken op deze kaarten? Stuur dan voor 4 september 2014 een email met je naam en het onderwerp “The Aristocrats in P60” naar prijsvraag@rockportaal.nl.