Trivium

Trivium doet de hoogtijdagen van metalbands als Metallica, Pantera, Testament en Machine Head in de jaren ’80/’90 herleven zonder daarbij enige concessie te doen aan originaliteit. De rauwe thrash metal gecombineerd met melodieuze death metal en bikkelharde metalcore geven de band een onmiskenbaar eigen geluid. Vooral het indrukwekkende stemgeluid van zanger Matt Heafy, dat het gehele spectrum van melodieus zingen tot uitzinnig van woede schreeuwen beslaat, weet de band naar grote hoogtes te stuwen. In oktober verscheen alweer het zesde album van de mannen ‘Vengeance Falls’, geproduceerd door Disturbed’s David Draiman en wederom een zeer sterke plaat.

Na tours met grootheden als Slayer, Metallica, Iron Maiden en Machine Had, kan Heafer van het touren nog steeds geen genoeg krijgen: “What’s cool about a tour is every night’s a party”, aldus de zanger. Met de jongen honden van Miss May I en Battlecross in het voorprogramma is er weinig reden om aan te nemen dat dit deze avond niet anders zal zijn.

Rockportaal.nl mag van Melkweg 2×2 kaarten weggeven voor het optreden van Trivium op 8 februari 2014 in Melkweg (Amsterdam). Wil jij ook kans maken op deze kaarten? Geef dan het antwoord op de volgende vraag:

In welk jaar stond Trivium op Fortarock in Nijmegen?

Stuur je naam en het antwoord voor 5 februari 2014 naar prijsvraag@rockportaal.nl. De prijswinnaars ontvangen per email bericht.