Stream of Passion 27-12-2015 Tivoli de Helling 013 door Monica DuffelsOp vrijdag 26 en zaterdag 27 augustus vindt de 28e editie van het Zebra Festival plaats, het gezellige Gemertse festival rondom Poppodium De Bunker aan de St. Annastraat 60 in Gemert. De line-up is nog niet helemaal rond, maar de twee headliners zijn wel bekend: Stream of Passion en De Likt. De opzet van het festival is wat aangepast, zodat er nog meer ruimte is voor de sfeer en gezelligheid waar het festival om bekend staat.

De Nederlands/Mexicaanse metalformatie Stream of Passion zal de vrijdag van het Zebra Festival afsluiten. En hoewel deze internationale top-act vorige week aankondigde na 11 jaar te stoppen, zijn we trots te melden dat het Zebra Festival onderdeel is van hun internationale afscheidstour. Stream of Passion bracht drie studioalbums uit en een live-cd/dvd. De band trok de hele wereld over en speelde o.a. in Europa, Mexico, VS, Canada, Rusland en Israël met bands als Epica, Leaves’ Eyes en Xandria.

Op zaterdag komt de Rotterdamse electronica- en rapformatie De Likt het Zebra Festival afsluiten. Deze eigenzinnige act stond onlangs nog op Paaspop, waar ze de tent compleet op zijn kop zette. Hun eerste singel ‘Ja dat bedoel ik’ kwam in oktober 2015 uit en kreeg ruim 170.000 views, waarop zij werden uitgenodigd bij de 3FM studio en De Wereld Draait Door.

Behalve deze headliners zullen op de twee podia weer veel verschillende bands en acts spelen, voor elke muziekliefhebber wat wils. Ook is er veel ruimte voor ‘aanstormend talent’. Voor je het weet sta je op het Zebra Festival te kijken naar een act die even later door gaat breken. Zo stond John Coffey (dit jaar winnaar van een Edison) een paar jaar terug op Zebra geprogrammeerd.

Naast goede muziek is er veel aandacht voor sfeer en gezelligheid. Er is dit jaar gekozen voor een iets andere opzet voor het festival, waarbij er nog meer ruimte is voor de ambiance waar het festival om bekend staat, maar meer verklappen we nog even niet. We kunnen in ieder geval zeggen: Zebra festival 3.0 is een feit.

Voorverkoop gestart
De voorverkoop is inmiddels gestart. Tickets kunnen voordelig online besteld worden via de website www.zebrafestival.nl. of via http://www.bunkergemert.nl/programma.php
Een combiticket voor vrijdag en zaterdag kost slechts € 18,- in de voorverkoop. Alle prijzen op een rijtje:

Combiticket:           € 18,- in de voorverkoop.
Vrijdagticket:           € 10,- in de voorverkoop.
Zaterdagticket:       € 12,- in de voorverkoop.

Website en Facebook
Houd voor meer informatie over de artiesten en actuele informatie de website en de Facebook-pagina in de gaten:
www.zebrafestival.nl
www.facebook.com/ZebraFestival