unnamed (1)Na een uiterst geslaagde en uitverkochte tweede editie in 2015 wordt La Truite Magique dit jaar opnieuw georganiseerd volgens het succesvolle concept van intimiteit en exclusiviteit. Op vrijdag 12 augustus, zaterdag 13 augustus en zondag 14 augustus vindt dit bijzondere Belgische festival –letterlijk- middenin de bossen plaats bij Tavigny, Houffalize (nabij Luxemburg, Frankrijk en Duitsland). De exacte locatie is op de website te vinden. De voorverkoop van de reguliere tickets is inmiddels gestart.

De eerste bands op het festivalprogramma zijn Dez Mona, Protecion Patrol PinkertonWhen Airy’ Met Fairy, Indian Askin, Donnerwetter en Little Kim  & the Apple Alley 3.  In de loop van de komende maanden zullen er zo’n 20 acts aangekondigd worden.

De echte Headliner van ‘La Truite Magique’  is de adembenemend mooie vallei, bij hotel La Truite d’Argent, waarin de concerten plaatsvinden. Een verrukkelijk niemandsland tussen heuvels vol imposante bomen, waar live muziek ongemeen intens klinkt. Broze songs worden er nog kwetsbaarder, uitbundige nummers nog machtiger. Reken daarbij het feit dat de vallei voor de gelegenheid feestelijk wordt uitgedost met prachtige tenten en allerlei andere vormen van visuele stemmingmakerij.  Kortom, La Truite Magique is een festival dat alle zintuigen tegelijkertijd aanspreekt. Zonder het woord te vragen. Klik hier voor de aftermovie van 2015

La Truite Magique wordt georganiseerd door de Eindhovenaren Henja Govers en Bob Muileboom van hotel la Truite d’Argent en Tom Ketelaar, concert promotor bij Greenhouse Talent. Henja Govers: “La Truite Magique is een intiem en exclusief festival voor ongeveer 1000 bezoekers. Daarmee zijn we groot genoeg om het gevoel te geven dat je wel degelijk op een festival bent, en niet op een privéconcert. En klein genoeg om de kans te hebben om op drie dagen tijd met alle bezoekers bevriend te geraken”.

Voorverkoop reguliere tickets  gestart
De Early Catch actie waarbij tickets tegen een lager tarief te koop waren, zijn allemaal uitverkocht. Vandaag start de reguliere voorverkoop van dag- en combi tickets. Hier staan de tickets en hun prijzen op een rijtje. La Truite Magique gaat vrijdagmiddag al open en het programma duurt tot zondag middag.

Korte info over de bevestigde bands
Dez Mona (BE)
Deze excentriekelingen maken een volstrekt unieke combinatie van jazz, rock, spirituals, tango en chanson. Dez Mona bracht eind vorig jaar alweer zijn zesde album uit, welke door Dagblad De Morgen betiteld werd als ‘Meesterwerk’.

Protection Patrol Pinkerton (BE)
PPP combineert de knetterende gitaren van The Strokes met de catchyness van Vampire Weekend en de soul van Perfume Genius, maar doet er bovenal zijn eigen ding mee. De sound van de band wordt door de heren zelf omschreven als “zomerse indiepop”.

Indian Askin (NL)
Indian Askin maakt scherpe liedjes met psychedelische invloeden die net even anders klinken dan alle andere scherpe liedjes met psychedelische invloeden. Niet voor niets dat de band is uitgeroepen als 3FM serious talent.

When Airy’ Met Fairy (LUX)
When ‘Airy Met Fairy (of WAMF) is een meer een project dan een band. Vele verschillende muzikanten en filmmakers helpen samen om de minimalistische en melancholieke wereld van WAMF vorm te geven. De groep rond front-vrouw Thorunn Egilsdottir klinkt als een mix van Kate Bush en Moloko.

Donnerwetter (NL)
Donnerwetter kan veel. Van Beefheart tot Brel, van rauw tot romantisch en van vuil tot virtuoos swingend psychedelisch. Muziek met ballen, hersens en een hart.

Little Kim & The Alley Apple 3 (BE)
Een mooie mix van Swing Jazz, Hot Club, Country Blues en Americana. Little Kim & the Alley Apple 3 grijpt terug naar het begin van de 20ste eeuw toen de muziek nog swingde als de beesten.

La Truite Magique  Website & Social Media
La Truite Magique: http://www.la-truite-magique.com/
– Facebook La Truite Magique: La Truite Magique – Festival in the Woods
– La Truite Live! www.la-truite.org
– Hotel: www.la-truite.com
– Camping info: http://www.magic-bed.org/