RAALTE – Laat die zon maar komen, want het Pedro Pico Pop festival heeft de ultieme zomeract van 2013 aan het programma toegevoegd. Inmiddels helemaal terug van weggeweest: Beef komt naar Raalte op 8 juni 2013. Naast deze bevestiging maakt de organisatie ook Tommy Ebben, Casper Adrien, Villa Zeno, de Pioniers en The Interns bekend. Het festival heeft inmiddels 24 acts op het programma staan.

Beef
In Nederland is er volgens velen geen betere reggae, ska of funkband te vinden dan dit vrolijke Eindhovense gezelschap. Een ruime tien jaar geleden knalde Beef de Nederlandse hitlijsten binnen met het aanstekelijke ‘Midnight Sessions’. Al snel gaat de band de hele wereld over, waarbij ze vooral op festivals graag geziene gasten zijn. Het is een tijdje stil geweest, maar 2013 wordt het comebackjaar van de band.

Naast deze hoofdact (een eer die gedeeld wordt met Handsome Poets) maakt het festival nog vier namen bekend:

Tommy Ebben & Casper Adrien
Tommy is geen onbekende van Pedro Pico Pop. In 2011 stond hij nog met zijn Small Town Villains op de planken van het MBI Podium. Nu deelt hij de bühne met zijn goede vriend en tevens singer-songwriter Casper Adrien. Een bijzonder optreden want speciaal voor Pedro Pico Pop zullen ze Engelse liedjes omtoveren tot smartlappen.

Villa Zeno
Deze jongens brengen dansbare ritmes met groovy gitaar- en pianogeluiden op het podium. De groep die zichzelf spottend een “ontaard bruiloftorkestje” noemt met “een rooie achter de toetsen, een oude Brabander op drums en een man/wijf op gitaar en zang” heeft al grote stappen gezet in de verovering van Nederlandse festivals en heeft ook als support act getourd met de Engelse band The Brew in Engeland en Duitsland.

The Interns
Dit zijn de unaniem verkozen winnaars van de Burger Band Clash van het Burgerweeshuis. Met een ongeremde show vol bravoure weten deze door Biffy Clyro en Young Guns geïnspireerde jongens de vloer met ieder publiek aan te vegen.

De Pioniers
Nuchtere, spontane hiphop uit Nijverdal en omstreken. Op dit moment zijn ze volop in de race om de Overijsselse Popprijs te bemachtigen en hebben ze boekingen door het gehele land. Op het Pedro Pico Pop festival zullen ze hun unieke, gevarieerde vorm van hiphop ten gehore brengen.

Over Pedro Pico Pop
De 10e editie van het Pedro Pico Pop festival vindt op 8 juni 2013 plaats op een unieke locatie: een verlaten betonfabriek in het Overijsselse Raalte. Tussen en in de oude fabriekshallen kan het publiek genieten van tientallen acts uit binnen- en buitenland, verspreid over meerdere podia. Het popfestival wordt nog eens extra bijzonder aangekleed door de kunstinstallaties van RAUW!. De line-up bestaat naast Beef uit onder andere Handsome Poets, Jaya The Cat, John Coffey, Traumahelikopter en DJ Kypski.

Kaarten voor Pedro Pico Pop op 8 juni 2013 zijn verkrijgbaar voor €15,- via de website: www.pedropicopop.com