Inmiddels zijn wij alweer 15 jaar bezig en voor een aantal van ons betekent dat we meer dan de helft van ons leven in de band zitten. Reden dus voor een feestje! 15 jaar DI-RECT mag niet onopgemerkt voorbij gaan, daarom zullen we op 29 augustus 2015 een groot verjaardagsfeest vieren op het Noorderstrand in Scheveningen. En feestjes maken doe je samen, dus voor deze bijzondere avond hebben we een aantal goede muzikale vrienden uitgenodigd!

 

IMG_0163Zo kondigden de mannen van DI-RECT eerder dit jaar aan dat ze hun jubileum groots zouden gaan vieren. In aanloop naar het verjaardagsconcert, hebben ze in het TV-programma ‘Hotel DI-RECT’ veertien dagen lang muzikale vrienden ontvangen. Gedurende de opnames hebben heeft de band een prachtig oud hotel op de Scheveningse Boulevard voor twee weken overgenomen. Tijdens het verblijf werd er veel muziek gemaakt en hebben ze samen met bekende en onbekende vrienden de stad Den Haag en omgeving onveilig gemaakt.

 

IMG_0103En vandaag is het zover… 15 jaar DI-RECT wordt gevierd op het strand in Scheveningen! Bij aankomst is het terrein al goed gevuld en klinken net de laatste klanken van een van de voorprogramma’s. Aan het publiek te zien, hebben Son Mieux, Indian Askin en Splendid het feestje al aardig op gang gebracht. Voordat DI-RECT het podium zal betreden, kunnen we ook nog genieten van Soul Sister Dance Revolution en 3FM Serious Talent The Indien. Iedereen geniet met volle teugen van de muziek en de locatie. Veel bezoekers pakken nog wat zonnestralen mee en er wordt volop op blote voeten gedanst in het zand. Langzaam gaat de zon onder en dan is het tijd voor de band waar jong en oud voor naar Scheveningen is gekomen…

 

IMG_0479Als een ware rollercoaster worden we vanaf de eerste seconde meegenomen door het tijdperk wat DI-RECT heet. Na de start met Here’s to the love, This is who we are en Forgiveness wordt de eerste gast aangekondigd. Waylon zingt het nummer The chase mee en vervolgens mag Sven ‘Hammond’ Figee plaatsnemen achter een orgel voor Holiday. Zanger Marcel is na deze vliegende start even overweldigd door emoties en daarom wordt het prachtige Still life na een korte adempauze opnieuw ingezet. Aansluitend verwelkomt de band Miss Montreal en krijgen we een krachtige versie voorgeschoteld van Natural high. Ook mag de nieuwe single Here & Now natuurlijk niet ontbreken.

 

IMG_0547Na jarenlange vriendschap en muzikale samenwerkingen bracht DI-RECT eind 2012 de single Say something uit met de mannen van Kern Koppen. Zij zijn vandaag aanwezig en trakteren het publiek op een knallend en sterk optreden. Na Walk with me gaat de band af en wordt een video ingestart met beelden uit de jonge jaren en het bericht van Tim Akkerman in 2009 dat hij ging stoppen met DI-RECT. Geen twijfel mogelijk… het is tijd voor Tim! Iedereen voelt zich weer even 15 jaar jonger en het lijkt alsof de chemie tussen de bandleden nooit is weggeweest. Het publiek zingt uit volle borst mee met Just the way I do, geniet van Inside my head en er wordt flink gesprongen tijdens Rollercoaster. Dan wordt er een vleugel op het podium gereden waarachter Wibi Soerjadi plaatsneemt. Na een kort intro wordt Blind for you ingezet, wat gezongen wordt door Tim en Marcel. Een mooie samenwerking tussen toen en nu.

 

IMG_0719DI-RECT gaat verder met Times are changing en Hold on, maar daarna wordt de band opnieuw aangevuld en wel met Jacqueline Govaert voor het nummer You & I. Fedde le Grand is helaas niet aanwezig, waardoor er enige beats ontbreken tijdens Where we belong. Toch blijft het een groot feest met af en toe kleine sfeervolle rustmomentjes. Zo ook als gitarist Spike de catwalk op gaat met een akoestische gitaar en samen met Guus Meeuwis Het is een nacht ten gehore brengt. Ook zingt Guus het nummer Johnny mee. Na een verkeerde inzet (ongeluk of opzet?) van Guus rent Tim het podium op en maken ze er een duet van. Als laatste wordt er nog een lied van Guus gespeeld en ontstaan er zelfs polonaises tijdens ‘T dondert en ’t bliksemt.

 

IMG_1283En dan is er nog maar een gast over in de vorm van gitarist Dennis van Leeuwen (Kane). Tijdens Electric Submission zijn er dus 3 gitaristen aan het werk op het podium. De band heeft aangekondigd dat dit hun laatste nummer is, de muziek eindigt om 23.00 uur (zoals gepland) en op dat moment vallen de eerste regendruppels. Veel bezoekers begeven zich al richting de uitgang, maar natuurlijk komt DI-RECT nog terug voor een toegift. Marcel en Spike beginnen op de catwalk in de regen met het intieme All in vain en daarna wordt de avond echt afgesloten met Young ones. Rock ’n roll, vuur, CO2, confetti en een paar emotionele momenten. Spike sluit af met ‘wij waren DI-RECT’ en bedankt iedereen die dit mogelijk gemaakt heeft. Waarna hij snel terugkomt op zijn tekst en zegt ‘correctie: wij zijn DI-RECT!’ Op naar de volgende 15 jaar…