De Kleine zaal van de Effenaar is vanavond het decor voor een 3FM serious talent band met een support act. Bij de deur ziet het er niet naar uit dat het storm gaat lopen, maar gelukkig wordt het wel gezellig druk gedurende de avond.  Dat is ook de sfeer die van aanvang tot het eind blijft hangen een gezellige avond met lekkere muziek.

[singlepic id=9247 w=320 h=240 float=left]Het begint met een veel belovende intrada, het voorprogramma van vanavond dat wordt verzorgd door de Oosterhoutse formatie Johnny Stardust. Wel jammer dat de spanning meteen weer wegvloeit als de inzet van het eerste nummer wat rommelig verloopt. Gelukkig hebben de heren het optreden snel weer op de rit en wordt het publiek getrakteerd op een aantal lekker in het gehoor liggende britpop-achtige nummertjes. De enige cover op de setlist, The Cure’s Lullaby, past qua stijl prima, maar komt wat rommelig en vooral te licht over. Vooral dat laatste geeft het gevoel dat er nog flink gewerkt moet worden aan de basis. Dit wordt nog eens duidelijk in het laatste nummer dat helaas al een nachtkaars uit gaat, waar je juist nog wat vuurwerk zou verwachten. Toch is het een band met potentie en zeer zeker het aanhoren waard.

[singlepic id=9256 w=320 h=240 float=right]De hoofdact van vanavond wordt verzorgd door A Silent Express. Deze Nederlandse formatie behoeft wat minder introductie en het gaat ze voor de wind bovendien. Zo werd onlangs bekend gemaakt dat ze in het voor programma van Duran Duran staan bij hun optreden in Den Haag 11 juni a.s. Ook zijn ze genomineerd voor de 3FM awards (of we allemaal even stemmen willen). Het optreden is strak en opvallend afwisselend waarbij hits als “Will I be around” en “I never saw this comming” natuurlijk niet ontbreken. Het geheel komt behoorlijk gelikt over, bij vlagen misschien wel te gelikt. Waarom Relax een cover van Franky goes to Hollywood op de setlist nodig is, is niet geheel duidelijk hoewel dat nummer op zich natuurlijk prima past. De heren weten een spetterende finale te fabriceren die het eind inluidt van inderdaad een gezellig avondje Effenaar met lekkere muziek.

[nggallery id=750]

[nggallery id=751]