[singlepic id=20674 w=320 h=240 float=left]Eenzaam dwaal ik door Roermond, wanhopig op zoek naar ECI Cultuurfabriek. Bussen rijden niet, en het is ijzig koud. Voel me bijna het meisje met de zwavelstokjes. Uiteindelijk ziet de politie mij ronddolen en brengt me naar de venue. Ik heb nog nooit zo’n veilige rit gehad!

Net op tijd voor Adam Ant val ik de zaal binnen. Het publiek komt van heinde en verre. Hoor Engels, Duits en Vlaams door elkaar heen. Echt een samenkomst van echte fans, dus dit belooft een mooi feestje te worden…

Als een ware jaren ‘80 held betreedt Adam Ant het podium. Excentriek en eigenzinnig in zijn uitstraling, met de Nederlandse vlag om zijn nog immer sexy heupen. En uiteraard met een schone brunette aan zijn zijde. Kick off voor vanavond is Press Darlings. En daarmee is wat mij betreft de juiste toon gezet… Pretty for punk! Gevolgd door Dog eat dog, Beat my guest, Kick en Cartrouble. Kan me geluk niet op en stuiter er driftig op los. Helaas lijk ik wel een soort van staatsmongool want de rest van het publiek komt nauwelijks in beweging. Bij Stand and deliver en Kings of the wild frontiere is de respons iets beter. Maar nog zeker niet het vuurwerk wat ik ervan verwachtte. Aan de inzet van de band ligt het in ieder geval niet! Ondanks dat Adam Ant persoonlijkheid voor 10 heeft, wordt hij bijgestaan door 2 wonderschone dames, 2 mooie krachtige blonde gitaristen en een voortreffelijke drummer. Het is een professionele set met de nodige afwisseling. Het ingetogen wonderfull wordt gevolgd door meer stevige romantiek van Whip in my valise. Wordt er helemaal blij van! Ook het nieuwere werk Vince Taylor en nieuwe single Cool Zombie hebben een veelbelovend geluid. Echt een heerlijke stevige sound. Ben dan ook heel benieuwd wat het gaat doen. Het optreden blijft een rijkelijke traktatie van gouden ouden zoals Zerox, Vive Le Rock, Antmusic en natuurlijk Goody two shoes. Terwijl ik nog sta te springen op Fall In verlaat de band het podium. Ondanks de tamme avond komen ze toch terug voor maar liefst 4 songs als toegift. Hoewel Strip er helaas niet tussen zat staat de schone deerne inmiddels in haar ondergoed op het podium. Tsja, het oog wil ook wat. Gelukkig worden mijn oren ook fijn bevredigd met Christian Dior, Get it on, Prince Charming en tot slot last but sure not least Physical. Een beetje geagiteerd gooit Adam Ant zijn plectrum op de grond en loopt zonder verder iets te zeggen van het podium. I think he was not amused…

Maar flink opgewarmd treed ik de koude winternacht weer tegemoet. Voor 1 avond was ik weer even 16, en wat mij betreft is en blijft Adam Ant mijn Prince Charming!

[nggallery id=1763]