Aeon of Horus uit Canberra Australie levert met “The Embodiment of Darkness and Light” een prima debuut album.

Het album is alleen wel al twee jaar oud, waarom het nu pas voor een recensie wordt aangeboden is mij dan ook een raadsel? Ach, eigenlijk maakt het niet uit iedereen die bekend is met deze technische deathmetal band moet dit stukje maar skippen. En voor iedere liefhebber van technische deathmetal (inclusief mijzelf) die onbekend is met deze band;” shame on you”!

Aeon of Horus bestaat uit een viertal zeer bedreven muzikanten die hun muziek ruimschoots voorzien van tempowisselingen en hoekige riffs (ala Torture Squad). Aeon of Horus hoort in het rijtje van Arsis en Allegaeon thuis en de smaakvolle keyboards geven de band net dat beetje extra eigen geluid. Ook komen er regelmatig prachtige akoestische gitaarstukjes ( “The Pillars”) voorbij die voor de nodige rustpuntjes zorgen.

Enkel de zang klinkt na een tijdje wat eentonig en de al eerder genoemde tempowisselingen zullen niet voor iedere luisteraar weggelegd zijn. Maar verder groeit dit album bij iedere luisterbeurt.

Nu is het wachten op een echt nieuw album, aangezien deze twee jaar oud is kan dat niet heel erg lang meer duren! Ik ben er in ieder geval klaar voor!