Afstuderen is voor veel studenten een groot debacle. De laatste loodjes wegen dan ook het zwaarst. Vooral als er van alles moet worden ingeleverd en worden gepresenteerd. In de muziek is het echter heel wat anders. Er wordt dan verwacht dat je je muzikale kunsten live laat horen. Studenten Merijn Eugelink en Huub van Loon hebben ook deze opdracht moeten doorstaan. Gelukkig hebben ze het niet alleen hoeven doen. Vele gastmuzikanten en uitzinnige menigte maakten er een leuke avond van in de Groene Engel.

Op een woensdagavond is het allemaal te doen en daar waar de voorverkoop een hooguit 60 verkochte kaarten opleverde bleek het publiek allemaal op de avond zelf besloten te hebben om te komen. Bij binnenkomst van de zaal is het dan ook behoorlijk druk, zeg maar erg druk. Het draait natuurlijk niet om de drukte in de zaal, maar om de opdracht op het podium. De heren Eugelink & Van Loon bespelen allebei graag de toetsen en hebben een behoorlijk aantal vrienden uitgenodigd om te komen helpen vanavond.

Er is dan ook een behoorlijke variatie aan samenstellingen en stijlen vanavond. De heren hebben inmiddels muzikaal al behoorlijk aan de weg getimmerd en dit betaalt zich vanavond goed uit op het podium. Het podium is continu goed gevuld met rasmuzikanten die zowel eigen nummers als covers ten gehore brengen. Als dan ook tijdens de verschillende sets onder andere Sanne Hans, Birgit, Yasmin en Irma van Pamelen de heren komen versterken barst het feest echt los. Een uniek gebeuren om al deze artiesten op één podium te zien voorbijkomen. Deze gasten zijn niet zomaar op deze avond bijeen gekomen. De heren hebben al een aantal keer met deze artiesten gewerkt en kennen elkaar erg goed. Hoewel de artiesten soms maar 1 nummer laten horen is het voor deze avond wel geschikt.

Het publiek geniet dan ook enorm van al hetgeen ze voorgeschoteld krijgen en uiteindelijk blijkt de bezoekersteller tot een ruime 350 bezoekers te zijn gestegen. Niet slecht voor een afstudeerpresentatie toch? Als de heren tijdens twee sets al behoorlijk wat van hun kunsten hebben laten horen is het al weer tijd voor de volgende verrassing. De officiële begeleidingsband van Toto’s Bobby Kimbal verzorgt een set op het podium van de Groene Engel, waarbij er natuurlijk weer door de examenkandidaten wordt meegespeeld. Klassiekers “Hold The Line” en “Africa” klinken door de zaal en het publiek zingt dit alles graag mee. Wederom een groots moment op deze woensdagavond.

Vervolgens nadert de avond zijn einde. Maar niet voordat Huub van Loon samen met zijn band Dearworld mag spelen. Dearworld is geen vreemde eend op het podium van de Groene Engel en de band zette de afgelopen tijd menig zaal en festival op zijn kop. Helaas is er vanavond maar heel even tijd om te mogen vlammen. Na een viertal nummers zit deze korte showcase er al op. Het publiek had graag nog meer gehoord, maar doordat de hele avond al was gevuld met allerlei optredens is dit niet meer mogelijk.

De avond was een groots succes, maar het draait natuurlijk wel om de cijfers. Zijn Eugelink & Van Loon erin geslaagd een goed punt te halen voor hun project. Het verlossende woord was dan ook aan de jury van het Codarts uit Rotterdam, de school waar beiden aan het afstuderen zijn. Een moment van stilte volgt en de jury mag bekend maken dat ze allebei met een dikke 8 zijn geslaagd voor hun opdracht. De woensdagavond in de Groene Engel is dan ook voor iedereen een geslaagde avond! Heren Proficiat!