[singlepic id=14805 w=320 h=240 float=left]Vrijdagavond 17 februari vond dan eindelijk de release party van het debuutalbum ‘Actors & Liars’van de Volendamse band AlascA plaats in PX Volendam. Alasca is een band met voorliefde voor de muziek uit de jaren ‘60 en ‘70 en de alternatieve muziekscene en maakt eigenzinnige indie-folk waarbij de focus ligt op poetische teksten en samenzang.

Het heeft even geduurd maar ‘Actors & Liars’ heeft het levenslicht gezien. Mede geproduceerd door Alan Branch die onder andere heeft samengewerkt met U2, Sinead O’Connor, Blur, Jeff Beck en zeer recentelijk nog met Cat Stevens.

Inmiddels stonden Frank Bond (zang, gitaar en bas), Wim Bond (keyboards en zang), Ferry Jonk (gitaar, banjo en zang) en Louis van Sinderen (drums en percussion) al bij 3FM, 2FM en binnenkort hebben ze hun ‘minute of fame’ bij De Wereld Draait Door. En als muziekkenner Leo Blokhuis de band tipt als de grote belofte van 2012 gaat het balletje rollen. Wim Bond: “Dan gebeurt iets. Opeens gaan mensen je interessant vinden en vinden ze je wel goed”. De eerste keer dat ik de band zag, ruim anderhalf jaar geleden, speelden ze voor anderhalve man en een paardenkop. Stond de band ruim een jaar geleden nog wat onwennig op het podium in de finale van de grote prijs van Nederland, vanavond was dat al heel anders. In een goed gevulde PX speelde de band met passie en plezier welke al snel oversloeg op het meelevende publiek. Na het gratis toegankelijke optreden bestond de mogelijkheid om de cd te kopen.

Op 10 maart wordt de landelijke pers uitgenodigd bij de presentatie in Paradiso. Of AlascA de belofte waar kan maken zal de tijd leren. De start is in ieder geval veelbelovend.

[nggallery id=1230]