Naar aanleiding van het geweldige nieuwe album AB III had ik verwacht dat de HMH moeiteloos uitverkocht zou raken. Helaas blijft de bovenste tribune dicht deze avond maar verder stroomt de zaal toch lekker vol. En terecht want zowel band als publiek zouden er weer een onvergetelijk feestje van maken.

De songs van Alter Bridge zijn namelijk uitermate geschikt om een feestje mee te bouwen. Vooral de melodieuze en cathy nummers hebben een hoog meezinggehalte waardoor de sfeer al snel optimaal is. Zo ook in de HMH dus. De band schotelt het enthousiaste publiek een prima mix voor met songs afkomstig van alle Alter Bridge albums. Uiteraard ligt de nadruk van de set op AB III met uitstekende uitvoeringen van o.a. Slip to the void (opener), Ghost of days gone by, het prachtige All hope is gone en het massaal meegezongen Isolation.

Maar ook de twee voorgaande albums zijn ruim vertegenwoordigd. Zo is het genieten van o.a. Before tomorrow comes, Metalingus, Ties that bind, Come to life, One day remains en het magistrale Blackbird. Tussendoor schittert zanger Myles Kennedy in het akoestisch gespeelde Watch over you gevolgd door een spontane en niet geplande uitvoering van Hallelujah. Toch zijn het de publieksfavorieten Broken wings, Open your eyes en het afsluitende Rise today die de meeste bijval krijgen.

Visueel houd de band het simpel. De lichtshow is vrij sober en donker waardoor het optreden een nogal mystiek sfeertje uitademt dat overigens prima bij de muziek past. Het geluid is uitstekend en de band zelf in grootse vorm. Vooral gitarist Mark Tremonti maakt indruk met zijn gevariëerde spel. Toch is het Kennedy die de show steelt met zijn charisma en die fenomenale stem.

Valt er dan helemaal niets te zeuren? Misschien alleen de tijdsduur van het concert. Met 1 uur en 50 minuten (inclusief toegift) blijft een optreden van Alter Bridge toch enigzins aan de korte kant. Zeker als je je bedenkt welke geweldige nummers ze allemaal niet gespeeld hebben. Maar een kniesoor die daar een probleem van maakt. Topavond!