Angels & Airwaves (beter bekend onder de naam AvA) mag gerust een superformatie genoemd worden. De band wordt geleid door niemand minder dan Blink 182 gitarist/zanger Tom DeLonge, maar de andere bandleden hebben hun sporen ook al ruimschoots verdiend. Gitarist David Kennedy is bekend van de band Over My Dead Body en Hazen Street, drummer Atom Willard is bekend van The Offspring en bassist Matt Wachter kennen we natuurlijk als de oud bassist van het immens populaire 30 Seconds To Mars. De band maakt alternatieve rock met invloeden die uiteenlopen van U2 tot The Clash. Op donderdag 27 januari komt de band voor een exclusieve show naar 013. Mis het dus niet, want het kan zomaar zijn dat er niet veel optredens in Nederland zullen volgen gezien de drukke agenda’s van de andere bands van deze superformatie!

Neon Trees maakt een combinatie van gelikte pop en stevige organische rock, die varieert van licht melodisch tot stevige bombast. De nummers van de band gaan over alledaagse zaken waar de gemiddelde adolescente man tegenaan loopt, zoals angst, verlangen en liefde. De band werd bekend toen zij werden gekozen als support act van The Killers tijdens hun Noord-Amerikaanse tour in 2008. Dit jaar kwam het viertal met haar eerste full-length album Habits dat uitgebracht werd op het prestigieuze label van Mercury Records.

De alternatieve rockband Twin Atlantic werd drie jaar geleden opgericht en de carriere van de Schotten ging daarna als een raket. Een jaar later verzorgden ze voorprogramma’s voor onder andere Biffy Clyro, de Smashing Pumpkins, The Matches, You Me At Six, Funeral for a Friend, Thrice en Lostprophets. Voprig jaar maart tekende Twin Atlantic bij Red Bull Records, waarbij ze hun mini-debuutalbum “Vivarium” uitbrachten. In de zomer van dat jaar speelden ze onder meer op het Download Festival, T in the Park en Sonisphere. Ook speelden ze in het voorprogramma van Taking Back Sunday tijdens hun tour in het Verenigd Koninkrijk en Ierland in juli 2009. Twin Atlantic tourde in maart en april 2010 door de Verenigde Staten met The Fall of Troy en Envy On The Coast. Later in 2010 verzorgden ze voorprogramma’s voor The Gaslight Anthem, Blink 182 en Limp Bizkit.

Wanneer: donderdag 27 januari
Waar: 013 Tilburg
Aanvang: 20:30 uur
Deuren open: 19:30 uur