[singlepic id=8142 w=320 h=240 float=left]Angels and Airwaves is de band rondom zanger Tom DeLonge (Blink 182, Box Car Racer) met super-bandleden als David Kennedy (Box Car Racer), Matt Wachter (30 Seconds To Mars) en Atom Willard (The Offspring). Donderdagvond stonden ze in een goed gevulde 013.

De eerste support act was het uit Schotland afkomstige Twin Atlantic wat al eerder het voorprogramma van onder andere Biffy Clyro, Smashing Pumpkins, Blink 182, You Me At Six, Funeral for a Friend, Thrice, Lostprophets en vorige jaar de supportact van Enter Shikari (Effenaar) verzorgden. Ze omschrijven hun eigen muziek als powerpop/rock.
Ze speelden een set van een klein half uurtje en de nummers vlogen voorbij. De muziek klinkt wel leuk, maar het is niet iets vernieuwends.

[singlepic id=8148 w=320 h=240 float=right]Daarna was het de beurt aan het uit Utah afkomstige Neon Trees. Zij beginnen nu net een beetje een bekende naam te krijgen in Nederland doordat ze regelmatig gedraaid worden door 3FM en hun clip ‘Animal’ geregeld op tv verschijnt. Een half uurtje hebben ze de tijd om zich te bewijzen tegenover het publiek. En of dat nu negatief of positief is, een indruk hebben ze in ieder geval wel achtergelaten.

Tijdens het derde nummer ‘In the next room’ is zanger Tyler Glenn flink aan het dansen op het randje van het podium. Op een gegeven moment valt hij van het podium af, probeert zich nog op te vangen door met zijn handen aan de barriers vast te houden, glijdt weg en valt met zijn tanden op het opstapje dat vastzit aan de barrier. Hierdoor ligt hij een aantal seconden knock-out op de grond.  De band stopt meteen met spelen, en na een minuut is hij weer bij bewustzijn en springt gelijk weer op het podium om het nummer en de rest van de set af te maken. Respect! Later die avond blijken 2 van z’n voortanden afgebroken. Maar ze hebben wel een strakke set gespeeld, afwisselend met vrolijke nummers.

[singlepic id=8144 w=320 h=240 float=left]Om 21.45u was het de beurt aan de hoofdact, Angels and Airwaves (ook wel AvA genoemd). Het klonk allemaal erg goed en instrumentaal super sterk, tot dat zanger Tom solo zong. Hij was niet goed bij stem en dat was dan wel weer jammer, maar dat verpestte de avond niet. Ze speelden oude nummers gewisseld met de nieuwe afkomstig van het album Love dat 14 februari verschijnt. In totaal hebben ze een set van 90 minuten gespeeld.

Setlist:
– El Ducit Mundum Per Luce – It Hurts – Young London – Hallucinations – Everything’s Magic – Lifeline – Shove – Love Like Rockets – The Adventure – The Flight Of Apollo – The Moon-atomic – Epic Holiday – Secret Crowds – Breathe – The War – There Is (Box Car Racer cover)

[nggallery id=665]

[nggallery id=666]