Anneke van Giersbergen, bekend als ex-zangeres van de rockband The Gathering, besloot in 2007 voor zichzelf verder te gaan. Het eerste album “air” was voor mij een soort afscheid van haar carriere als zangeres bij The Gathering, de muziek leek ook erg veel op de muziek die ze bij deze band maakte.

Hierna kwam het album “Pure Air” uit. Een aantal liedjes van haar “Air” album, maar dan heel klein gemaakt en puur gezongen. Ze nam hier meer afstand van haar vorige band.

Nu is “In Your Room” uit. Een album waarbij ze The Gathering helemaal los heeft gelaten. Het is een erg poppy album, met lieve, mooie en vrolijke liedjes.

“Hey Okay!” Is de eerste uitgebrachte single van het album. Het is een vrolijk liedje met een catchy refrein.

“I Want” is een ook al zo’n lekker vrolijk popliedje. De tekst is makkelijk te onthouden en mee te zingen.
Dit geld overigens voor veel nummers op dit album. Ze zijn catchy, poppy, goed mee te zingen, rustig en bovenal erg vrolijk.

“Wonder” en “Home Again” zijn bijzonder mooie pianoballads.

De enige rocknummers die een beetje terug gaan naar Anneke haar vorige carriere zijn “Just Fine” en “Adore”. Hier sluit de cd dan ook mee af.

Het is zeker even wennen. Van Anneke ben ik al 13 jaar rockmuziek gewend. Dit is nu veranderd naar popmuziek. Naarmate ik de cd vaker en vaker heb gehoord vond ik hem wel steeds beter worden en maakte Anneke zich ook bij mij meer en meer los van de rockmuziek die ik van haar gewend was. Toch zou ik het wel gaaf vinden als ze nog één keer een echte rock-cd zou maken.

Met “In Your Room” is Anneke in ieder geval niet meer de zangeres van…, maar is ze gewoon Anneke, Anneke MET Agua De Annique.