Een cd uitgebracht onder haar eigen naam, in kleine letters eronder, “with Agua De Annique”. De cd bestaat uit covers van anderen die Anneke van Giersbergen ingezongen heeft met gastmuzikanten. Daarnaast ook uit aangepaste versies van liedjes van haar eigen band Agua De Annique, al dan niet met gastbijdrages.

De cd begint erg intiem, met het nummer “The Blowers Daughter”, oorspronkelijk geschreven door Damien Rice. Het nummer wordt heel erg goed gebracht, ik krijg er iedere keer behoorlijk kippenvel van. Gitaar, toetsen en achtergrondzang komt hier van Danny Cavanagh, gitarist en zanger van Anathema.
Beautiful One, het tweede nummer gaat op een zelfde intieme sfeer verder. Anneke wordt hierin bijgestaan door Niels Geusebroek, zanger van Silkstone.
Day After Yesterday, de originele versie is te vinden op Annekes debuut album Air, is het vierde nummer op deze prachtige sfeervolle, rustgevende cd.
Day After Yesterday, Anneke en Marike Jager. Een perfecte combinatie wat ook hier een sfeer opzet die garant staat voor een flinke portie kippenvel.
To Catch A Thief, voor mij iets te hoog gegrepen. Letterlijk dan. Anneke zingt hier zo hoog dat het voor mij niet prettig is om naar te luisteren.
Gelukkig maakt ze dit helemaal goed met de cover van Ironic, die er meteen na komt.
Somewhere, nog zo’n mega kippenvelnummer, met een gastbijdrage van Sharon den Adel, van Within Temptation.

Anneke laat op deze cd erg goed horen wat een prachtige stem ze heeft. De cd luistert ook lekker weg. Helemaal wanneer je relaxed onderuitgezakt in een luie stoel met koptelefoon op naar deze muziek luistert. Ik vind de cd prettig om naar te luisteren. Het zijn allemaal mooie, intieme liedjes. Het merendeel akoestisch. Toch wil ik ook wel weer eens een cd van haar horen wat tegenovergesteld is van deze, een met lekker veel pit erin.

Hoe toevallig, op dit moment, nu ik bijna klaar ben met deze recensie, komt er een email van Air Miles binnen. Zou dit ooit de titel zijn van een van Annekes volgende albums?