Anneke van Giersbergen heeft de afgelopen jaren als zangeres van Agua de Annique en The Gathering wereldwijd een enorme fanbase en live reputatie opgebouwd. Haar laatste album is buiten Nederland in diverse landen uitgebracht o.a. in Frankrijk, Chili en Polen. In januari speelde ze nog met haar band in Griekenland en ze vertrekt volgende week voor een tour door Frankrijk en Spanje. Anneke is net terug uit Turkije waar ze samen met haar band het podium deelde met de grootste Turkse rock artiest Hayko Cepkin tijdens het MTV festival ‘Efes Rock ’N Dark’. Eind mei zal Anneke samen met Danny Cavanagh (gitarist van Anathema) een aantal akoestische duo-optredens geven in de landen Argentinië, Chili en Brazilië. In Chili heeft Anneke een aparte ‘sterren-status’, zo was vorig jaar het meenemen van beveiliging geen overbodige luxe.

Anneke hierover: ‘Optreden in het buitenland staat zo’n beetje bij iedere band hoog op het verlanglijstje en ik prijs mezelf gelukkig dat ik overal ter wereld uitgenodigd word. Het hartstochtelijke publiek, de scheurende taxichauffeurs en de jacuzzi in het hotel. Het zal me nooit gaan vervelen’.

De opbrengst van haar single ‘Sunny Side Up’ zal volledig gedoneerd worden aan het weeshuis Hogar La Esperanze in Chili. Het weeshuis werd afgelopen februari getroffen door de aardbeving, het geld wordt gebruikt voor de wederopbouw van het weeshuis.

Anneke van Giersbergen & Agua de Annique live:
Zondag 16 mei CCO – Lyon, Frankrijk
Dinsdag 18 mei The Bikini Club – Barcelona, Spanje
Donderdag 20 mei Poste a Galene – Marseille, Frankrijk
Vrijdag 21 mei La Scence Bastille – Parijs, Frankrijk
Zaterdag 22 mei – Vlaamse reuzen, Hollandse leeuwen – 013 Tilburg, Nederland
Zaterdag 26 juni Zoksfestival – Venlo, Nederland

Anneke van Giersbergen & Danny Cavanagh live:
Zondag 30 mei Teatro Nescafé de las Artes – Santiago, Chili
Dinsdag 1 juni The Roxy Live Bar – Buenos Aires, Argentinië (2 shows)
Donderdag 3 juni Drakkar Bar – Porto Alegre, Brazilië
Vrijdag 4 juni Sebastian Bar – Campinas, Brazilië
Zaterdag 5 juni Blackmore Rock Bar – Sao Paulo, Brazilië
Zondag 6 juni Estrela da Lapa – Rio de Janeiro, Brazilië